Muschi de vita cu ciuperci sotate cu usturoi si patrunjel

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:00

Cost estimativ: 50 – 60 lei pentru 2 persoane


Ingrediente

Muschi de vita curatat de pielite (fasonat)
O lingura de unt
1 lingura de ulei de masline
2-3 linguri de vin
Sare, piper

Pentru garnitura:
300g ciuperci
1 catel de usturoi
1 legatura patrunjel


Mod de preparare

Muschiul se imparte in bucati de aproximativ 200 g si se lasa o jumatate de ora la temperature camerei.

Se incinge o tigaie nonaderenta pana aproape sa fumege, se adauga putin ulei de masline si se pune muschiul sa se prajeasca (trebuie sa sfaraie foarte puternic).
Se prajeste pe fiecare parte cate 2-3 minutebpana devine aurie, apoi se da la cuptor intre 5-si 10 minute, in functie de cat de in sange o vreti.
Se scoate pe o farfurie si se presara cu sare si piper si o lingura de unt.

Se lasa sa se odihneasca cel putin cat am lasat-o sa se gateasca.
Tigaia in care s-a prajit se stropeste cu vin si se lasa sa se evapore alcoolul. Sosul obtinut se toarna peste friptura la final.
Serviti impreuna cu o garnitura de ciuperci pe care o faceti astfel: intr-o tigaie foarte incinsa, prajiti ciupercile taiate cuburi pana se auresc, apoi adaugati sare si piper, un catel de usturoi tocat marunt si o legatura de patrunjel tocata marunt.


 

Taguri: