Motivul pentru care vicepreședintele SUA Kamala Harris ar putea veni în România. Ce înseamnă, de fapt, această vizită

,
Kamala Harris in romania

Kamala Harris ar putea veni în România 

[Sursa foto: instagram Kamala Harris]

În următoarele săptămâni, vicepreședintele SUA Kamala Harris ar putea face o vizită în România, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Care este motivul pentru care Kamala Harris ar putea ajunge în România?


In articol:

La nivelul președenției SUA sunt discuții privind o posibilă vizită a vicepreşedintelui Kamala Harris în România și Polonia. Surse de la Washington afirmă că, în următoarele săptămâni, este luată în calcul o astfel de deplasare, fiind precizate și motivele pentru care s-ar putea întâmpla acest lucru. 

Vicepreședintele SUA Kamala Harris ar putea veni în România. Care este motivul? 

Vestea că vicepreşedintele SUA Kamala Harris ar putea veni în România a stârnit controverse, mai ales în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Deși această vizită vine într-un moment tensionat, scopul deplasării vicepreşedintelui Kamala Harris nu poate fi legat de un posibil risc pentru România, ci altul este motivul pentru care președenția SUA ar putea decide să o trimită pe Kamala Harris în România și Polonia. 

Ei bine, această vizită ar avea scopul de a transmite un mesaj de solidaritate din partea SUA, în plină criză ucraineană. Este vorba despre o vizită simbolică, în care, cel mai probabil, se vor purta discuții pe marginea războiului dintre Rusia și Ucraina. În plus, dacă va veni în România, vicepreşedintele Kamala Harris ar urma să viziteze trupele americane aflate în țară, dar și să meargă la frontiera cu Ucraina pentru a urmări situația refugiaților. 

În prezent, biroul vicepreşedintelui SUA nu a oferit o declarație oficială în legătură cu deplasarea acesteia în România, însă există indicii potrivit cărora această vizită ar putea avea loc în următoarele săptămâni, potrivit publicației americane  The Hill ,citată de digi24.ro.

Kamala Harris in romania

Kamala Harris, vicepreşedinte SUA

[Sursa foto: instagram Kamala Harris]

Citeste si: LIVE UPDATE A noua zi de război. Incendiu la centrala nucleară din Zaporojie. Nivelul de radiații este normal, dar președintele Zelenski trage un semnal de alarmă: „Dacă este o explozie, se termină tot”

Ucrainenii aflați în Statele Unite vor putea să rămână în țară, ca formă de ajutor umanitar

În contextul crizei din Ucraina, SUA a decis să le permită ucrainenilor aflați pe teritoriul țării să rămână aici, oferindu-le Statut de Protecție Temporară. Acest lucru înseamnă că ucrainenii vor putea să locuiască și să lucreze în SUA timp de 18 luni. 

„Atacul premeditat și neprovocat al Rusiei asupra Ucrainei a dus la un război în desfășurare, la violențe fără sens și la ucraineni forțați să caute refugiu în alte țări. În aceste vremuri extraordinare, vom continua să oferim sprijinul și protecția noastră cetățenilor ucraineni din Statele Unite", a declarat secretarul Departamentului pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, conform stiri.tvr.ro.

 

Citeste si: Anunțul care îngrijorează întreaga lume. Ce a solicitat președintele chinez Xi Jinping cu privire la războiul din Ucraina

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cine este Elena Osipova, una dintre persoanele arestate pentru manifestațiile împotriva războiului rus de astăzi din Sankt Petersburg. I se mai spune „bunica opoziției ruse”

S-a stabilit data la care va încoronat oficial Regele Charles al III-lea

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Volodimir Zelenski, îndemn dur pentru armata rusă: „Mergeți acasă! Cu toții!”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies