Sari la conținut

Motive pentru care merită să-ţi cumperi o canapea curbată

Motive pentru care merită să-ţi cumperi o canapea curbată

Un living generos, cu dimensiuni mari şi foarte luminat este poate un living foarte dorit, dar destul de greu de amenajat. Pentru a deveni un ambient elegant şi primitor ar trebui ca mobilierul să nu corespundă numai estetic spaţiului în care se încadrează, dar să ofere un nivel maxim de confort.

Canapele curbate, cunoscute sub numele de “stibadium”, au servit vechilor romani ca scaune pentru mese. Toţi cei care stăteau pe o canapea curbată puteau interacţiona cu ceilalţi fără a trebui să se aplece înainte.

O canapea curbată este opţiunea perfectă pentru un living de mari dimensiuni sau un open space, dar şi pentru cine îşi doreşte să creeze cu imaginaţie mai mult stil în living.

În această accepţie canapelele living de pe Acaju, curbate pot fi foarte uşor asimilate unui colţar, creând foarte uşor senzaţia de intimitate, “cu toţii împreună”, mult mai accentuată decât la alte canapele – colţar. Foarte uşor se poate transforma în colţul preferat de relaxare pentru întreaga familie.

De ce să optezi pentru o canapea curbată în camera de zi?

1. O canapea curbată este o canapea care va maximiza locurile de şedere în living, la un colţar întotdeauna pierzându-se locul din colţ unde cineva se blochează într-o poziţie inconfortabilă. Canapeaua curbată le permite tuturor să comunice uşor, să se simtă integraţi şi în centrul atenţiei, fără ca nimeni să nu aibă senzaţia că a fost lăsat pe afară.

2. Canapele curbate economisesc spaţiu în camerele cu caracteristici arhitecturale curbe, cu ferestrele sau pereţii semi-circulari. Canapeaua curbă funcţionează mai bine pentru o cameră cu mai multe puncte de interes, deoarece permite o vedere fără obstacole a unei zone mai mari a camerei decât o canapea dreaptă.

3. O canapea curbată din stofă sau piele naturală are un aspect foarte chic şi elegant, dând personalitate întregului decor. Formele rotunde au totdeauna un aspect mai prietenos, dând senzaţia că “nu înţeapă”. Canapele curbate crează zone de conversaţie relaxante, definesc spaţiul şi împart camerele mari printr-o linie blândă. Un covor de zonă rotund sau oval va defini o zonă de relaxare ideală cu aceste canapele curbate.

4. O canapea curbată nu se potriveşte doar într-o cameră rotundă, ea putând fi elementul central din orice living sau openspace. Dacă camera nu este foarte mare, canapeaua curbată poate fi aşezată într-un colţ, dar nu lipită de perete, pentru a nu ştirbi din volumul său vizual. Spaţiul liber creat în spatele ei poate fi decorat cu fantezie cu diverse obiecte decorative.

5. Dacă avem o cameră cu forme neregulate, decorul unui astfel de living se poate construi în jurul unei canapele semirotunde, fiind completat de elemente cu forme similare. Un decor care foloseşte aceleaşi forme dă senzaţia unui spaţiu modern şi elegant care îmbie la relaxare. Micile mese pot fi înlocuite cu un otoman, dublat de o masă de cocktail. Alternativ, folosirea unei mese de cafea în locul otomanului permite mai mult spaţiu pentru locuri suplimentare.

 

6. Într-o cameră cu pereţii drepţi, spaţiul din jurul canapelei curbate suportă şi mobilier drept, pentru a pune mai bine în valoare forma centrală şi rotundă a “centrului de relaxare”. Accesoriile care repetă curba canapelei contribuie la un efect armonios de wow.

7. Canapeaua curbată te va face să uiţi de televizor, designul livingului invitând şi ajutând conversaţia, prin prisma creeri unui “cerc social”. Cu oamenii pe care îi vezi poţi conversa mai bine.

Un living în care te simţi bine este un living decorat conform personalităţii tale, aşa că ai îndrăzneala şi achiziţionează o canapea pentru living cu forme curbate, care să devină vedeta ambientului tău, pentru mai mult stil şi eleganţă.

 
viewscnt
stirilekanald.ro
realitatea.net