Modele de subiecte Română Evaluare Națională 2022. Teste de antrenament pentru elevii de clasa a VIII-a

,
Modele de subiecte Română Evaluare Națională 2022

Modele de subiecte Română Evaluare Națională 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Elevii de clasa a VIII-a se pregătesc intens pentru Evaluarea Națională 2022. Iată ce modele de subiecte și teste de antrenament pot rezolva pentru proba la română.


In articol:

Ministerul

Educației a postat mai multe modele de subiecte la română pentru Evaluarea Națională 2022, dar și teste de antrenament care să îi ajute pe elevii de clasa a VIII-a să se pregătească temeinic pentru examenele programate în această vară. Iată cum arată modelele de subiecte la română și testele de antrenament încărcate pe EDU.RO.

Modele de subiecte Română Evaluare Națională 2022. Elevii de clasa a VIII-a se pregătesc pentru proba la limba și literatura română

Prima probă a Evaluării Naționale 2022 este cea la limba și literatura română și va avea loc pe data de 14 iunie 2022. A mai rămas foarte puțin până când elevii de clasa a VIII-a vor susține primul examen important din viața lor. Pentru a se obișnui cu subiectele de examen și cu felul în care acestea vor fi structurate, Ministerul Educației a postat pe site-ul oficial, EDU.RO,

mai multe modele de subiecte la Română pentru Evaluarea Națională 2022, dar și o serie de teste de antrenament la română.

Citește si: Bacalaureat 2022. Modele de subiecte la matematică pentru BAC 2022. Cum se pot pregăti elevii de clasa a XII-a pentru proba obligatorie a profilului

Acestea sunt menite să îi ajute pe elevi să înțeleagă mai bine structura examenului, să aprofundeze materia, astfel încât să obțină note cât mai mari la examenele ce vor avea loc în luna iunie 2022.

Modele subiecte Română Evaluare Națională 2022 și barem de corectare 

 

 

Modele subiecte Română Evaluare Națională 2022 și barem de corectare pentru minoritatea maghiară

 

 

Teste de antrenament Română Evaluare Națională 2022

Pe lângă modelele de subiecte la română pentru Evaluarea Națională 2022, Ministerul Educației a publicat și o serie de teste de antrenament. Aceste exerciții sunt similare cu cele pe care viitorii absolvenți de clasa a VIII-a le vor avea de rezolvat la Evaluarea Națională 2022, proba la limba și literatura română. Pentru a nu exista nedumeriri, atât modelele de subiecte la română, cât și testele de antrenament au fost redactate sub formă de broșură. În ziua examenului, elevii de clasa a VIII-a vor primi subiecte sub formă de broșură, astfel că vor rezolva exercițiile direct pe ea, ceea ce înseamnă că nu vor putea părăsi sala de examen cu subiectele.

 

 

Mai multe teste de antrenament, dar și baremele de corectare pot fi descărcate de AICI. 

Citeste si: Bacalaureat 2022. Modele de subiecte la Română pentru BAC 2022. Teste de antrenament și bareme de corectare

Calendar Evaluare Națională 2022. Programul probelor la Evaluarea Națională 2022 

Luna iunie 2022 va fi una cu foarte multe emoții pentru elevii de clasa VIII-a. Aceștia urmează să susțină Evaluarea Națională 2022. La fel ca în fiecare an, examenul va consta în două probe scrise, la limba și literatura română și matematică, iar elevii care aparțin minorităților naționale vor susține și proba scrisă la limba maternă.

Înscrierile pentru Evaluarea Națională 2022 încep pe 30 mai 2022 și se vor încheia pe data de 3 iunie 2022. Iată care este programul probelor la Evaluarea Națională 2022:

  • 30 mai — 3 iunie 2022- Înscrierea la evaluarea națională;
  • 3 iunie 2022- Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a;
  • 14 iunie 2022- Limba și literatura română — probă scrisă;
  • 16 iunie 2022- Matematica — probă scrisă;
  • 17 iunie 2022- Limba și literatura maternă — probă scrisă;
  • 23 iunie 2022 (până la ora 14.00)- Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor;
  • 23 iunie 2022 (ora 16.00-19:00) 24 iunie 2022 (ora 8.00—ora 12.00)- Depunerea contestațiilor;
  • 24 iunie—29 iunie 2022- Soluționarea contestațiilor;
  • 30 iunie 2022- Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Evaluare Națională 2022. Ce trebuie să știe elevii de clasa a VIII-a care urmează să susțină examenele în această vară?

Regulamentul pentru Evaluarea Națională 2022 a rămas același, astfel că probele se vor desfășura sub atenta supraveghere a profesorilor. Elevii de clasa a VIII-a nu au voie să aibă asupra lor materiale ajutătoare, nu au voie să comunice între ei sau cu persoane aflate în exteriorul sălii de examen. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită cu eliminarea din sala de examen. Probele vor începe la ora 09:00, însă elevii pot intra în sala de examen doar până la ora 08:30. Ei trebuie să aibă asupra lor actul de identitate. 

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii de clasa a VIII-a vor avea la dispoziție 2 ore, timp care va fi contorizat imediat după completarea casetei cu datele de identificare. Elevii de clasa a VIII-a care susțin Evaluarea Națională 2022 trebuie să știe că pot folosi doar pix sau stilou de culoare albastră pentru rezolvarea cerințelor. 

 

Sursă edu.ro 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Fără teze și fără medii semestriale la toate materiile! Schimbări uriașe pentru toți elevii din România

China duce trena Rusiei: Primul oficial chinez care sugerează că SUA se află în spatele sabotării Nord Stream (Foto)

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Când se încheie anul școlar 2021-2022. Iată când începe vacanța de vară 2022

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies