Moarte si circ, pensii si socoteli

Privesc la televizor. E trecut de pranz. Ecranul se ingalbeneste brusc. Zeci de oameni isi dau coate si se lupta in poarta unui cimitir.

Nu sa iasa, ci sa intre. Pe principiul catuse si coliva sa fie, ca de restul are grija Dumnezeu cu mila lui cea mare, gospodinele au lasat oalele pe foc si au dat iama la catafalcul Marioarei Zavoranu. Altfel se traieste drama mondena pe viu.

Fosta proprietareasa la cimitirul Eternitatea, patroana si latifundiara, biata femeie a trecut in lumea celor drepti cu jandarmi si politisti la capatai. Totul in direct si in reluare, ca pe vremea "domnului Dan"; ca nimeni n-a mai coborat mortii in groapa asa cum o facea doar el.

Plecata odinioara din garsoniera OTV-ului, Oanei i-a ramas in sange simtul exclusivitatii si al spectacolului, asa ca a facut si din moartea mamei telenovela nationala. De la lacrimi si coliva, pana la gaze lacrimogene si reporteri tavaliti la un loc cu bocitoarele, nimic nu a lipisit din show-ul mortuar expus pe o mana de bani in prime time.

Si, uite asa, romanul a ratat, poate, cea mai importanta stire - Pensiile se maresc. Nu va bucurati, nu ale noastre, ale muritorilor de rand, ci ale lor, ale parlamentarilor, ca doar le merita... au fost campioni la sforaituri si s-au auto-recompensat cu o batranete linistita.

Pai daca nu ei, atunci cine sa-i ajute? Si uite asa, cand romanul isi cauta ultimii bani in buzunar ca sa puna si el ceva pe masa, de Pasti, la Parlament, alesii isi asigurau viitorul si de la ei putere imparteau Romania in doua - ei si restul...

Din varful gramezii, aveau sa traga spuza pe turta lor. Si, mergand pe principiul multi si prosti, ne-au sfindat si ne-au ras in fata. Pana la urma, puterea e in mana lor si pensiile speciale tot la ei trebuie sa ajunga. Asta-i Romania! Despre toti si toate, in exclusivitate, astazi, de la orele 20:00, la Kanal D!

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate