Minuni Sfânta Parascheva. Modul miraculos prin care o femeie din Bulgaria a ajuns în fața raclei Sf Cuvioase Parascheva

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 13 iul 2023, 05:30

Minuni Sfânta Parascheva

Sursa: Pinterest

Minuni Sfânta Parascheva. Care sunt cele mai cunoscute minuni pe care Sfânta Cuvioasă Parascheva le-a săvârșit de-a lungul anilor și ce spun cei care au atins racla cu moaștele sfinte.

Despre minunile săvârșite de-a lungul vremii de către Sfânta Cuvioasă Parascheva se spune că sunt mai multe decât numărul stelelor şi nisipul mărilor, iar mărturie stau poveștile tuturor celor care au atins, măcar o dată în viață, racla cu moaștele sfinte și care au găsit sprijin și vindecare, indiferent de natura problemelor cu care se confruntau.

O mărturie despre puterea făcătoare de minuni ale Sfintei Parascheva este și cea a unei femei din Bulgaria, care, în mod miraculos, a ajuns în fața raclei cu moaștele Sf Cuvioase Parascheva și care a primit apoi sprijin și

alinare. 

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Sfânta Parascheva. Ce trebuie să porți la gât ca să fii ferit de boală 

Minuni Sfânta Cuvioasă Parascheva

Ajutătoare a tinerilor și a bătrânilor, a fecioarelor și a mamelor, a bolnavilor și a săracilor, Sfânta Cuvioasă Parascheva este renumită pentru puterea făcătoare de minuni, iar asta o spun toți cei care, de-a lungul anilor, au atins racla cu moaștele sfinte și care s-au rugat cu credință.

Mijlocitoarea celor ce au greşit, folositoarea celor asupriţi, îndreptătoarea judecătorilor răi, scăparea celor judecaţi şi osândiţi, contenire a patimilor, nesprijinitoare a celor ce caută numai folosul lor, neizbândire a mijlocirilor celor vicleni, domolire a celor puternici, întărire a slăbănogilor, stârpitoare a răutăţilor, izvorâtoare a milostivirii, Sfânta Cuvioasă Parascheva a oferit sprijin tuturor celor care, de-a lungul anilor, au căutat ajutor. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Este și cazul unei femei din Bulgaria care a ajuns în mod miraculos în fața raclei cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași și care a povestit apoi minunea pe care Sf Parascheva a săvârșit-o asupra ei și asupra familiei sale. 

Cum a ajuns o femeie din Bulgaria la racla cu moaștele Sf Cuvioase Parascheva 

Potrivit ortodoxinfo.ro, în anul 1968, prin luna martie, la Mitropolie a venit o femeie din Bulgaria.

Unul dintre preoţii care erau în catedrală a întrebat-o dacă ştie să vorbească ruseşte, pentru a-i spune ce i s-a întâmplat. Atunci femeia i-a povestit că are un singur băiat, care a ajuns la facultate în anul al II-lea şi că subit a înnebunit, dar într-o formă aşa de gravă, că-l ţine într-o cuşcă.

Ea întotdeauna a fost credincioasă, în schimb soţul ei este ateu şi întotdeauna îl blestema pe copilul lui şi Îl înjura pe Dumnezeu.

Ea mereu mergea la biserică, rugându-se cu lacrimi pentru copilul ei. Într-o noapte, a visat o femeie înaltă, îmbrăcată în negru, care i-a spus: „ Dacă vrei să fie sănătos copilul tău, să vii la mine!”. Femeia n-a întrebat-o unde să meargă şi cine este aceea pe care a visat-o.

Însă, peste vreo două luni, iarăşi a visat aceeaşi femeie, care i-a spus acelaşi lucru ca şi prima dată.

A întrebat-o cine este şi ea i-a spus că este „Sfânta Parascheva din Iaşi!”  Doamna locuia chiar în capitala Bulgariei, Sofia.

Imediat s-a dus la ambasadă şi, obţinând paşaportul, a venit la Sfânta Parascheva. Preotul a sfătuit-o cum să se roage şi să lase un pomelnic. Până seara a stat lângă raclă, rugându-se. După un an, a venit, împreună cu mama ei de 90 de ani, să-i mulţumească Sfintei Parascheva că băiatul ei s-a făcut complet sănătos şi că îşi continuă studiile. 

Citeste si: Rugăciunea care se rostește în fața moaștelor Sfintei Parascheva. Dăruiește sănătate și viață ferită de toată răutatea