Minivacanța de Paște și 1 Mai. Ce surprize îi așteaptă pe turiști la mare

Turiştii care ajung pe litoral sunt aşteptaţi cu evenimente pentru toate gusturile în vacanţa de Paşte şi de 1 Mai.

Minivacanţa a debutat cu ediţia de primăvară a Festivalului SunWaves, care a început joi, 25 aprilie, pe platoul unei plaje din nordul staţiunii Mamaia, şi va dura o săptămână. Pe cele patru scene amplasate în zonă vor urca zeci de DJ din ţară şi străinătate.

Muzica electronică se va auzi şi în cluburile din staţiunea Mamaia, după ce organizatorii festivalului NEVERSEA au decis să deschidă sezonul estival, în minivacanţa de 1 Mai. Timp de patru zile, vor concerta Tujamo, Aron Chupa, ATB şi Mahmut Orhan. Tujamo, un artist cu foarte mulţi fani în România şi care a fost prezent atât la UNTOLD cât şi la NEVERSEA, a concertat vineri, iar sâmbătă DJ-ul de origine turcă, Mahmut Orhan, va găzdui una dintre petrecerile de neuitat din cluburile de la malul mării. Acesta va fi urmat, duminică, de Aron Chupa şi ATB.

Tot în zona Mamaia Nord, se desfăşoară, până în 1 Mai, cea de-a patra ediţie a „Festival du Bonheur - pour les gourmands”. Intrarea este liberă, iar vizitatorii pot trăi experienţe culinare de neuitat, într-un cadru de poveste.

Marţi, 30 aprilie, cei care aleg Vama Veche se pot bucura de ediţia de primăvară a Sunset Festival (organizat pe strada Tudor Vladimirescu), alături de Subcarpaţi, Kazi Ploae, CTC, Dj Oldskul şi mulţi alţii.

Pe 1 Mai, este marcată ziua oraşului Mangalia, iar autorităţile locale au pregătit concerte în aer liber, în care vedete vor fi Voltaj şi Taraful din Clejani. Maratonul muzical va începe la ora 14.00 şi va fi dura aproape zece ore pe scena exterioară a Casei de Cultură. Tot în proximitatea Casei de Cultură vor fi amenajate şi câteva corturi, unde vor fi pregătite diferite preparate pentru cei care vor petrece 1 Mai, la Mangalia.

În perioada 2 - 5 mai se desfăşoară la Dapyx, Festivalul de Jocuri şi Reconstituiri Istorice de la Medgidia sub sloganul „La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”. Devenit unic prin diversitatea epocilor istorice reconstituite de asociaţiile de profil participante – antichitate, antichitate târzie, evul mediu, epocile modernă şi contemporană – evenimentul va dura patru zile, fiecare zi având programată o serie de activităţi specifice. Acestea se vor desfăşura în taberele asociaţiilor de reconstituire istorică participante şi vor satisface atât curiozitatea publicului larg, cât şi pe cea a iubitorilor de cultură, a pasionaţilor de istorie, de meşteşuguri tradiţionale, de armament şi de lupte demonstrative.

La finalul fiecărei zile de festival, iubitorii de spectacole vor asista, pe Stadionul Municipal „Iftimie Ilisei”, la concertele susţinute de artişti consacraţi ai muzicii româneşti, printre care Smiley, Elena Gheorghe, Irina Rimes, Damian & Brothers, Taraful din Clejani şi Petrică Mîţu Stoian.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate