Mii de romani au ales si anul acesta sa schieze in Austria! Vezi ce ii face sa ocoleasca partiile romanesti VIDEO

Mii de romani au ales si anul acesta sa schieze in Austria! Vezi ce ii face sa ocoleasca partiile romanesti VIDEO

Adi este unul dintre miile de romani care au fost si anul acesta, la schi, in Austria. A plecat din Arad, iar pentru a fi sigur ca ajunge la timp pentru check in, in Krimml, Salszburg, s-a trezit cu noaptea in cap.

Drumul pana la destinatie este destul de obositor dar, daca soferul este odihnit, distanta poate fi parcursa lejer pe autostrazile care incep imediat ce iesi din Romania.

Pentru aproximativ 300 de euro, in Austria gasesti cazare la hotel de 4 stele, cu demipensiune. La acesti bani se mai adauga ski pas-ul, care costa circa 250 de euro pe saptamana, cu schibul inclus si inchiriatul echipamentului, care variaza intre 15 si 25 de euro pe zi.

Partiile Zillertal Arena sunt extrem de primitoare, pentru toate categoriile de schiori. Foarte multi dintre cei care vin aici sunt romani, iar limba este vorbita la fiecare pas.

Iar familiile de romani au ales si in acest an sa schieze acolo unde se simt cel mai bine, se pare.

Dupa doua ore de schiat la intensitate maxima, turistii romani aleg sa se relaxeze putin, la mijlocul partiei. Aici ei se desfata cu o ciocolata calda, o bautura locala sau un apfel strudel, foarte apreciat in zona.

Austriecii au supraveghere video pe mai toate partiile, iar in unele cazuri schiorii pot sa se vada, gratuit, accesand paginile web dedicate. Aplicatiile se numesc ski movie si sunt gratuite.

Ce face diferenta intre o saptamana de schi in Austria si una in Romania? Ne spun cativa romani pe care i-am inatlnit la un ceai cald.

Ziua continua, iar romanii nostrii cuceresc munte dupa munte. In zona Zillertal Arena partiile masoara peste 200 de kilometri dar, daca ai conditie fizica, le poti parcurge intr-o zi sau doua.

Si totusi, preturile sunt la fel ca si in Romania.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate