Mii de oameni sunt IN DOLIU! Un mare artist A MURIT

Mii de oameni sunt in doliu dupa ce un mare artist a incetat din viata.

Este vorba despre poetul argentinian Juan Gelman, laureat al premiului Cervantes in 2007, care a murit marti, la varsta de 83 de ani, in Ciudad de Mexico, unde se mutase in urma cu peste 20 de ani, ca o ultima etapa a unui lung exil autoimpus dupa lovitura de stat din 1976 din Argentina.

"Juan Gelman, poet al sufletului mexican, poet mare, a murit. Condoleante apropiatilor sai", a scris pe Twitter presedintele Consiliului national pentru cultura si arte (CONACULTA), Rafael Tovar.

Cotidianul mexican Milenio, in care poetul scria o cronica saptamanala, a anuntat ca Gelman a murit in resedinta sa, insa nu a precizat cauza decesului acestuia. Juan Gelman era considerat drept unul dintre cei mai mari poeti de limba spaniola si un neobosit critic al dictaturilor din America Latina.

Viata lui de poet nu l-a impiedicat insa sa isi traiasca intens pasiunile, ca orice barbat: fotbal, frecventarea cafenelelor, biliard, femei, muzica.

Pentru opera sa literara - care include volume precum "Violín y otras cuestiones" si "Gotan" -, poetul argentinian a fost recompensat, printre altele, cu premiul Cervantes, in 2007, si cu premiul Regina Sofia pentru poezie iberoamericana, in 2005.

Sursa: Mediafax.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate