Meteorologii europeni avertizeaza: canicula nu si-a atins inca potentialul maxim! In urmatoarea perioada temperaturile pot ajunge pana la valori ingrijoratoare de 48 de grade Celsius! Iata care vor fi cele mai afectate tari din Europa!

Vestile meteorologilor sunt alarmante cu privire la valul de canicula care se pare ca se va abate asupra vestului Europei in urmatoarea perioada.

Canicula inca nu si-a atins potentialul maxim! Este avertismentul venit din partea meteorologilor europeni care vorbesc despre temperaturi ce pot depasi 43 de grade Celsius, in acest weekend din Marea Britanie pana in Spania, Italia si Portugalia.

La Roma, unde teperaturile au ajuns deja la 36 de grade Celsius, animalele de la gradina zoologica au primit legume si fructe congelate, ingrijitorii fac eforturi mari pentru a le racori, iar cele mai cautate in aceste zile sunt bazinele unde apa se mentine rece permanent. Si turistii cauta cu precadere fantanile. Municipalitatea a elaborat un program de sprijin pentru persoanele in varsta care sunt permanent supravegheate si insotite la piscina.

Meteorologii anunta pentru sfarsitul saptamanii maxime termice  de foc in sud-vestul Europei. Recordurile inregistrate in Spania de 47,3 grade Celsius si in Portugalia de 47,4 grade Celsius, ar putea fi doborate potrivit ultimelor estimari. Recordul european a fost inregistrat la Atena in iulie 1977, cand au fost 48 grade Celsius.

Au fost lansate si avertizari de calatorie pentru turistii care urmeaza sa viziteze Spania, Portugalia si Franta. Acestia sunt sfatuiti sa se hidrateze extrem de bine si sa nu iasa in plin soare pe strada. Autoritatile se asteapta sa se produca si perturbari in trafic, mai ales in cel feroviar si sa creasca totodata riscul aparitiilor incendiilor de vegetatie.
In Germania temperaturile au urcat pana la 39 de grade Celsius, iar in unele portiuni Rinul si Elba au secat, iar pestii s-au sufocat pur si simplu de caldura.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate