Meteorologii au facut anuntul: temperaturi incredibile de Craciun! Uite cum va fi vremea pe 25, 26 si 27 decembrie

Meteorologii au publicat astazi prognoza meteo pentru perioada Craciunului.

"Spre sfarsitul saptamanii, vremea se va incalzi treptat, astfel incat in ziua de Craciun va deveni mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 8 grade in interiorul arcului carpatic si mai ridicate de atat in regiunile extracarpatice, undeva intre 10 si 13, poate chiar 14 grade.

"Putem spune ca acestea sunt valori cu mult mai ridicate decat in mod normal in aceasta perioada, cand ar fi trebuit sa inregistram pe timpul zilei intre 1 grad chiar in depresiuni pana spre 3-4 grade in partea de sud a teritoriului.

"Temperaturile ce se estimeaza a se inregistra in 25 decembrie vor fi cu pana la 10, chiar si usor peste 10 grade mai ridicate decat ceea ce ar fi fost normal pentru aceasta perioada.

"Valul de aer cald va stationa si-n urmatoarele zile: 26, 27 decembrie. Abia din 28 se intrevede un semnal de usoara schimbare a vremii, cand un front atmosferic va determina precipitatii in mai multe regiuni din tara.

"Mai putem spune ca-n ziua de Craciun precipitatiile vor fi foarte putine, in special in nordul si-n centrul teritoriului, acestea vor fi sub forma de ploaie si doar in zonele montane de lapovita si ninsoare", a spus Alina Serban, meteorolog ANM de serviciu.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate