Mesajul lui Florin Cîțu după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești

,
Mesajul lui Florin Cîțu după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești

Mesajul lui Florin Cîțu după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești

[Sursa foto: Facebook Florin Citu]

Premierul interimar Florin Cîțu a transmis un mesaj după incediul care a avut loc azi dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești.


In articol:

Un incendiu devastator a izbucnit azi dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Doi oameni au decedat în timp ce alți 16 au fost mutați de urgență după ce flăcările s-au declanșat într-un salon.

Mesajul lui Florin Cîțu după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești

Florin Cîțu, premierul interimar al României, a făcut primele declarații despre incendiul care a avut loc astăzi la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, unde doi oameni au murit și o infirmieră a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Acesta a transmis condoleanțe familiilor îndoliate și a oferit mai multe detalii despre starea de sănătatea a infirmierei care a fost transferată la Spitalul Floreasca din Capitală.

Totodată, Florin Cîțu a făcut un apel către populație să se vaccineze pentru ca presiunea asupra spitalelor să nu fie atât de mare. El suține că singura soluție pentru a depăși această perioadă dificilă este vaccinarea populației într-un număr cât mai mare.

Citeste si: Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Două persoane au murit! Raed Arafat: "Există o singură problemă"

Mesajul lui Florin Cîțu după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești

Florin Citu, despre incendiul de la Ploiești

[Sursa foto: Facebook Florin Citu]

”Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, la o secție suport Covid-19. Doi pacienți au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri.

Transmit condoleanțe familiilor celor doi pacienți. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată. A fost activat planul roșu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat și cu ministrul Sănătății, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienți, 15 dintre ei au fost transferați. Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început.

Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete! Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalațiile de oxigen să fie controlate. Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 și toți cei implicați trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranța pacienților! Și repet: singura soluție prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare”, arată un mesaj al premierului interimar Florin Cîțu, transmis de Guvern.

Reamintim că un incendiu a izbucnit astăzi, 11 noiembrie, la spitalul suport-Covid Movila din Ploiești. La locul tragediei au fost mobilizate 6 autospeciale de stingere, o descarcerare și 20 de ambulanțe SMURD, SAJ și autospeciale pentru transport victime multiple. Focul s-a extins doar pe 20 mp, însă a provocat pagube majore.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, declarații după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești: „Trebuie să avem încredere în sistemul medical, chiar dacă nu este perfect”

 

Citește-ne pe

Citește și:

SPECIAL | Povestea Smarandei Brăescu, femeia fantastică a României

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Două persoane au murit! Raed Arafat: "Există o singură problemă"

Începe nebunia - CDC-ul din SUA declară alertă. OMS se reunește de urgență, din cauza virusului variola maimuței

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Detalii noi în dosarul Colectiv! Cristian Popescu Piedone ar putea primi o pedeapsă mult mai mică dacă va fi declarat vinovat pentru incendiului tragic din clubul Colectiv

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies