Mesajul apărut pe conturile de Facebook ale mai multor artiști din România: „Vă rugăm să includeţi în...”

,
Ce au cerut artiștii din România Ministerului Culturii?
Ce au cerut artiștii din România Ministerului Culturii?[Sursa foto: Instagram, unsplash]

Industria culturală este printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus. În acest context, Ministerul Culturii a decis să vină în sprijinul celor care activează în acest domeniu și care întâmpină dificultăți din punct de vedere financiar.


In articol:

Restricțiile impuse de autorități au dus la închiderea sălilor de spectacole, a teatrelor, cinematografelor, petrecerile nu mai sunt permise, astfel că pentru artiștii din România, situația actuală este una foarte delicată. 

Artiștii din România, scrisoare deschisă adresată ministrului Culturii 

Pentru că nu își mai pot desfășura activitatea așa cum o făceau până acum, artiștii din România întâmpină mari dificultăți din punct de vedere financiar.

Veniturile lor au scăzut considerabil, astfel că reprezentanții Guvernului au luat decizia de a elabora un proiect prin intermediul căruia aceste persoane să fie susținute de stat în perioada următoare.

Cu toate acestea, pe lista celor care ar urma să primească un ajutor din partea statului nu se află și cântăreții din România, lucru care i-a revoltat pe majoritatea dintre ei. Astfel, artiști ca Misha, Connect-R, Delia, Antonia,  Horia Brenciu, Inna, Paula Seling, Vama sau Voltaj au redactat o scrisoare deschisă adresată ministrului Culturii, scrisoare prin care au subliniat că existența sectorului cultural depinde și de artiști, nu doar de organizatorii de evenimente, motiv pentru care ar trebui incluși și ei în schema de ajutor de la stat.

Citeste si: Misha, atac dur pe Internet! Fosta soție a lui Connect-R nu a mai suportat și a răbufnit: "Sunteți niște nenorociți, iar copilul meu SUFERĂ din cauza voastră!"

„Am luat la cunoştinţă că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activităţi au fost sistate pentru a

preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Însă am constatat cu surprindere că artiştii nu sunt incluşi în planul Guvernului. Citind cele cinci măsuri vizate în schema de ajutor de stat am observat că acestea se adresează doar operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri şi evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale şi stand-up comedy, vânzătorilor de bilete, librarilor şi editorilor, artiştii nefiind incluşi în niciuna dintre aceste măsuri. Considerăm că existenţa sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artişti.
Vă rugăm să includeţi în schema de ajutor de stat şi această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultura.”
, este mesajul pe care mai mulți artiști din România l-au postat pe conturile lor de Facebook sau Instagram.

Misha a postat la story, pe instagram, scrisoare deschisă către ministrul Culturii
Misha a postat la story, pe instagram, scrisoarea deschisă către ministrul Culturii[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: Reacția Andreei Bănică după ce s-a decis închiderea școlilor din București: "Ne așteptam să..."

 

Citește-ne pe
Citește și:

Adrian Sînă, infectat cu Covid-19! Primele declarații

OMS, avertisment sumbru privind 'super-bacteriile': ar putea ucide milioane de oameni până în 2050

Clasament Survivor România 2021. O concurentă nouă ajunge pe locul 1 în topul eficacității. Pe ce loc au ajuns Zanni și Jador

Andreea Mantea a vorbit deschis despre coronavirus! Ce le-a marturisit vedeta fanilor

Vlăduța Lupău a răbufnit! Artista, acuzată că minte că are coronavirus: "Sunt foarte dezamăgită"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies