Mere in aluat

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 03 oct 2020, 09:45

Crocante si dulci

 

Mere in aluat
Crocante si dulci
Ingrediente
200g faina
2-3 oua
1 si 1/2 lingura ulei sau margarina
Putin lapte cald sau sifon
Sare
Ulei pt prajit
500 g mere curatate si taiate felii
150 g zahar pudra
Puneti toate ingredientele inafara de mere si zahar intr-un castron (ouale fara albusuri) si amestecati bine.
Bateti albusurile  separat pana obtineti o spuma tare, pe care o inglobati usor in aluat, amestecand de sus in jos. Obtineti un aluat ca o smantana groasa.
Spalati merele, scoateti cotoarele si taiati-le  felii. Incingeti  uleiul intr-o tigaie, inmuiati feliile de mar in aluatul crocant si prajiti-le in ulei, la foc iute. Cand capata o culoare aurie, le scoateti si le asezati pe hartie absorbanta ca sa se scurga grasimea, dupa care le presarat cu zahar pudra si le serviti ca desert.

Ingrediente

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

200 g faina
2-3 oua
1 si 1/2 lingura ulei sau margarina
Putin lapte cald sau sifon
SareUlei pt prajit
500 g mere curatate si taiate felii
150 g zahar pudra


Mod

de preparare

Puneti toate ingredientele inafara de mere si zahar intr-un castron (ouale fara albusuri) si amestecati bine.
Bateti albusurile  separat pana obtineti o spuma tare, pe care o inglobati usor in aluat, amestecand de sus in jos.
Obtineti un aluat ca o smantana groasa. 
Spalati merele, scoateti cotoarele si taiati-le  felii. Incingeti uleiul intr-o tigaie, inmuiati feliile de mar in aluatul crocant si prajiti-le in ulei, la foc iute.

Cand capata o culoare aurie, le scoateti si le asezati pe hartie absorbanta ca sa se scurga grasimea, dupa care le presarat cu zahar pudra si le serviti ca desert.