MEDICAMENT REVOLUTIONAR impotriva evolutiei cancerului mamar! Iata detalii

Author: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:23

Evolutia cancerului mamar in stadiu avansat ar putea fi intârziata. Un nou medicament a avut rezultate incurajatoare in teste clinice.

Un tratament experimental care poate intârzia evolutia cancerului mamar in stadiu avansat a avut rezultate incurajatoare in urma unor teste clinice, se arata intr-un studiu publicat in Statele Unite ale Americii.

Acest nou agent, denumit palbociclib, administrat in combinatie cu alt medicament anticancer deja existent pe piata, Femara (letrozol), a oprit evolutia tumorii pentru 20 de luni, in medie, fata de 10 luni in grupul-martor de paciente tratate doar cu Femara, potrivit rezultatelor acestui test clinic- efectuat pe 165 de paciente- care au fost prezentate duminica la conferinta Asociatiei americane pentru cercetarea cancerului, care a avut loc in San Diego, California."Aceste date arata potentialul palbociclibului de a reprezenta un progres major in tratarea femeilor care sufera de acest tip de cancer agresiv", a spus intr-un comunicat Mace Rothenberg, responsabil cu cercetarea clinica la Pfizer.

Tratamentul vizeaza acele forme de cancer a caror evolutie este stimulata de hormonii feminini (estrogen si progesteron). Acest nou tratament tinteste anumite proteine ale organismului, denumite CDK 4 si 6, si ar putea ajuta aproximativ 80% dintre femei care sufera de cancer la sân hormonosensibil.
( sursa Mediafax)

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies