Medic dat în judecată de spital pentru un milion de lei

,
Medic dat în judecată de spital pentru un milion de lei
Medic dat în judecată de spital pentru un milion de lei

Veste deloc plăcută pentru medicul gorjean Carmen Braia. Doctorița are mari șanse să restituie Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu peste un milion de lei noi.

Banii au fost câștigați în instanță de familia unei tinere care a murit, în 2011, pe patul de spital, în urma unei injecții cu antibiotic. Suma a fost achitată de spital, iar medicul condamnat pentru ucidere din culpă a fost dat în judecată.

Cel mai mare spital din județul Gorj a fost executat silit, în urmă cu un an, pentru suma de 480 de mii de euro. Banii au fost retrași din conturile unității sanitare, fiind vorba de daune morale stabilite în cazul unei paciente de 17 ani.

Raluca Tulic a intrat în șoc anafilactic și s-a prăpădit după ce i-a fost administrată o doză de ampicilină pentru amigdalita de care se trata în spital, la medicul Braia. Se întâmpla în vara anului 2011, fata nefiind testată în privința reacției la antibiotice.

La șapte ani distanță, medicul Carmen Braia a fost condamnat definitiv pentru ucidere din culpă. A primit trei ani de închisoare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de șase ani.

În premieră pentru sistemul medical din Gorj, Braia a fost obligată la plata unor daune uriașe din propriul buzunar. Suma stabilită a fost de 480 de mii de euro, în solidar cu Spitalul Județean.

Citește mai mult pe Pandurul.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Incident pe pârtie. Turiștii au refuzat să facă loc ambulanței și au aruncat cu vin fiert în mașină

BREAKING - 1509 cazuri noi, la doar 5.808 teste RT-PCR și 3.093 teste antigenice

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

Micuțul Sebastian este în continuare de negăsit! Este căutat cu elicopterul, camere cu termoviziune și câini

Rezultate Loto 6 din 49 duminică, 17 ianuarie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies