Masca devine obligatorie până în 2023! Anunţul a fost făcut de specialişti

,
masca de protecţie
Masca de protecţie devine obligatorie până în 2023!

Masca de protecţie va rămâne obligatorie până în anul 2023. Medicul Adrian Streinu-Cercel a fost cel care a făcut anunţul. Se pare că vaccinul anti-covid nu ne scapă de această măsură de protecţie.


In articol:

Purtarea măştii va fi o măsură obligatorie până în 2023, după cum a anunţat medicul Adrian Streinu-Cercel, fostul director al Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş". Acesta a mai precizat că vaccinul anti-covid nu ne va scăpa de anumite măsuri.

Masca devine obligatorie până în 2023

Chiar dacă oamenii se vaccinează într-un număr foarte mare împotriva COVID-19, masca de protecţie va rămâne în vigoare încă doi ani. Fostul director de la "Matei Balş" a venit cu explicaţia, vaccinul  nu protejează şi mucoasele, prin urmare nu poate preveni răspândirea virusului.

Adrian Streinu-Cercel a declarat că primele teste realizate în cazul persoanelor vaccinate cu prima doză împotriva coronavirusului au început deja să dezvolte anticorpi protectori. Astfel, se presupune ca după 7 zile de la rapel, pacienții vor fi considerați imuni în fața unei infecții grave cu Covid-19.

Adrian Streinu-Cercel, despre vaccinul anti-covid

Medicul Adrian Streinu-Cercel a făcut primele declaraţii, după prima tranşă de vaccinare care a avut loc la noi în ţară.

„Noi am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură și deja aveau anticorpi protectori.

Este de așteptat ca această a doua doză să întărească răspunsul și să consolideze. Că de asta o facem. Teoretic, după a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecții severe cu noul coronavirus”,  a spus medicul infecționist Adrian Streinu-Cercel, la RFI.

Citeste si: Mai purtăm sau nu mască după vaccinare? Ce spune medicul Adrian Marinescu

Masca de protecţie va rămâne obligatoriei şi după vaccinare.

Noul vaccin nu protejează și mucoasele, iar riscul de a transmite virusul asupra unei persoane neimunizate este prezent. 

Adrian Streinu-Cercel
Adrian Streinu-Cercel, masca devine obligatorie până în 2023

 

„Dar, atenție, masca va rămâne obligatorie până în 2023 pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru dar nu ne protejează și la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos și renunțăm la ea, aveam toate șansele să luăm un virus pe care putem să-l dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate”,  a explicat Adrian Streinu-Cercel.

Citeste si: Adrian Streinu-Cercel, anunț de ultimă oră despre vaccinul anti-Covid-19: „Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură...” Ce descoperire au făcut medicii?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Decizia la care nimeni nu se aștepta! Dana Rogoz își ia fetița și pleacă din țară

Este nebunie în Italia, după ultimele restricții: oamenii au luat cu asalt farmaciile

BOMBĂ! Simona Halep îl distruge pe Ion Țiriac! De ce nu l-a invitat la nunta ei și cine i-a fost NAȘ! Lovitură TOTALĂ

Momente dureroase pentru Oana Roman! Mama ei, internată la spital în stare gravă

Micuțul Sebastian este în continuare de negăsit! Este căutat cu elicopterul, camere cu termoviziune și câini

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies