Masca de protecție, obligatorie pe strada? Declaratiile lui Nelu Tataru: „Veti vedea in urmatoarele zile”

,
Masca de protecție, obligatorie pe strada
Nelu Tataru, despre obligativitatea purtarii mastii de protectie pe strada

Pandemia de coronavirus face ravagii. Autoritatile au decis sa ia masuri in cazul in care situatia epidemiologica din urmatoarele zile o va impune. 


In articol:

Pandemia de coronavirus a creat probleme imense pentru Romania. Din cauza cresterii numarului cazurilor de Covid-19,  Nelu Tataru a vorbit despre obligativitatea mastii de protectie in spatiile deschise.

Se va purta masca și pe stradă?

Chiar daca masca de protectie s-a impus in zonele cele mai afectate de coronavirus, Nelu Tataru a anuntat ca aceasta regula nu este in discuie la nivel national.

Odata cu cresterea numarului de noi cazuri, impunerea mastii de protectie ar trebui deja facuta in Capitala. In ultimele 24 de ore, au fost raportate nu mai putin de 539 de noi cazuri de infectare în Bucuresti.

„Avem o legislație care, în acest moment, pune obligativitatea purtării măștii în spațiile închise, în transportul în comun, la birouri, în școli și adaptate de fiecare comitet județean pentru situații de urgență, în funcție transmiterea în comunitate în localitățile respective. După cum ați putut vedea, sunt localități sau comitete județene pentru situații de urgență care au luat decizia de a purta mască la distanța de 100 de metri de școli sau în zonele aglomerate publice. Rămâne în funcție de evoluția fiecărei localități în parte să se ia aceste decizii. Recomandăm încă de pe acum purtarea măștii pe stradă în Municipiul București. Obligativitatea o veți vedea în zilele următoare, când comitetul Muncipiului București pentru coordonarea intervenției, după evaluările pe care le vom avea în următoarele 48 de ore, va impune sau nu această restricție”, a

spus Nelu Tătaru.

Prin urmare, daca numarul cazurilor cu noul coronavirus creste in Bucuresti, mai exact 2,26 la mia de locuitori, masca de protectie ar putea deveni obligatorie si în spatiile deschise.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vor mai încasa bugetarii normă de hrană în 2021?

Clotilde Armand DEZARMEAZĂ de sporuri Poliția Locală Sector 1: '2 milioane de lei risipite'

Cum arată soția celebrului Valeriu Gheorghiță? Este extrem de frumoasă. Detalii neștiute despre coordonatorul campaniei de vaccinare

Primarul oraşului Călăraşi a murit! Edilul era infectat cu COVID-19

Doliu in lumea muzicii clasice! Dirijorul Vasile Cazan, directorul Filarmonicii de Stat din Targu Mures, a decedat dupa ce s-a infectat cu COVID-19

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies