Mariana Cojocaru iti prezinta astrograma sultanului “Suleyman Magnificul” VIDEO

,

Personalitatea sultanului Suleyman Magnificul i-a captivat pe fanii serialului “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”.

Sultanul s-a nascut la data de 6 noiembrie 1494 in Trabzon, o provincie de-a lungul coastei Marii Negre. Pe cand avea 7 ani este trimis sa studieze istorie, literatura, teologie, stiinta si tactici militare in scolile din Palatul Topkapi din Constantinopol. La varsta de 17 ani este numit in fuctia de primar al orasului Kaffa (Theodosia), apoi al orasului Sarukhan (Manisa).

In anul 1520, dupa moartea tatalui sau Selim I, Suleyman este numit sultan. Avand inca din copilarie o admiratie pentru Alexandru Cel Mare, Suleyman este influentat de ideea de a construi un imperiu in lume care s-ar intinde de la est pana la vest. A cucerit Belgradul, insula Rhodos si a asediat Buda si Viena, dar nu s-a oprit aici, ci a continuat extinderea Imperiului Otoman catre Asia Mijlocie.

 

Citește și:

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista! “Cover Girl”, conceptul inedit care le va provoca stilistic pe concurente, in editia de sambata seara...

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Spitalul Metropolitan Bucuresti, cand incepe constructia primului spital inteligent din Romania

FOTO Paula: prima reactie dupa ce a fost eliminata de la "Puterea Dragostei" - "Sa stea linsitite cobrele astea"


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies