Marea Britanie se închide pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Băncile, hotelurile, barurile și altele se vor închide astăzi

Author: Lavinia Medrea

Activitatea economică din Marea Britanie va fi oprită pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Sursa: Twitter

Astăzi, 19 septembrie 2022, are loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Din acest motiv, activitatea economică a Marii Britanii va fi suspendată.

Anumite activități economie din Marea Britanie vor fi oprite astăzi pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. A fost declarată zi liberă oficială pentru a-i putea fi adus un ultim omagiu regretatei suverane.

Așadar, băncile, Bursa de la Londra, birourile de stat și majoritatea afacerilor vor avea activitatea oprită, relatează Digi24.

Activitatea economică din Marea Britanie, oprită pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Pentru că astăzi are loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, și spitalele au amânat procedurile medicale care nu reprezintă o urgență.

De asemenea, locațiile din domeniul ospitalității și cel al retailului își vor opri activitatea în semn de respect pentru regretata suverană.

Citeste si: Programul ceremoniilor de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a. Sicriul va fi depus la Castelul Windsor

Suspendarea activității comerciale ar putea afecta economia Marii Britanii, mai ales în această perioadă dificilă, cauzată în întreaga lume de războiul dintre Rusia și Ucraina. Anterior, la marcarea a 70 de ani de domnie a Reginei Elisabeta a II-a, economia statului a suferit o scădere de 0,6% a producției economice, confirmă biroul britanic de statistică.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Danni Hewson, analist la firma de investiții AJ Bell, a declarat, pentru CNN Business, că Regatul Unit merge „deja apăsat către o recesiune, așa că orice lovitură dată productivității va avea un preț”.

Se închid cinematografele, supermarket-urile și fast-food-urile

Majoritatea sălilor de cinema vor fi închise, de asemenea, astăzi. Doar câteva locații vor rămâne deschise, pentru a transmite în direct, gratuit, înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.

Mai multe baruri vor pune la dispoziție băuturi în timp ce vor difuza înmormântarea.

Hotelurile din Londra, în unele cazuri, și-au triplat prețurile pentru cazările peste noapte, având în vedere că cetățenii vin de peste mări și țări în semn de recunoștință pentru Regina Elisabeta.

Comisia Europeană vrea să scoată din uz monedele euro de valoare mică, mai exact cele de o centime și de două centimi

Citeste si: Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Programul complet al ceremoniei

Rețelele de drumuri și căi ferate din Marea Britanie vor suferi aglomerații și blocaje. Aeroportul Heathrow din Londra și-a schimbat cu 15% programul de zboruri pentru a scădea zarva care se aude deasupra centrului Londrei în timpul înmormântării. Așadar, vor exista și zboruri anulate.

Majoritatea fast-food-urilor se vor închide până la o anumită oră de după-amiază, iar supermarketurile, de asemenea, vor închide.

 


Nona și Patrick, primul sărut în camera roșie! „Eu sunt fericită! Casa iubirii, mulțumesc pentru un sărut frumos!” Iată cum a reacționat Ionuț!

Nona a decis să renunțe la Ionuț și l-a chemat pe Patrick în camera roșie! Cei doi s-au sărutat cu patos, spre marea uluire a lui Ionuț! Nona i-a mărturisit de ce i-a trezit suspiciuni! „Mi se părea că te joci!”

Cookies