Mare sărbătoare pe 9 septembrie! Sfinții Ioachim și Ana îi ajută pe cei deznădăjduiți și rezolvă problemele din familie

Author: Alexandra Gabriela
Actualizat: 09 sep 2021, 10:22
Sfinții Părinți ai Fecioarei Maria
Sursa: Facebook

În calendarul ortodox ziua de 9 septembrie este însemnată cu cruce neagră. Uite ce rugăciune trebuie să rostești în prag de mare sărbătoare.

Creștinii sărbătoresc pe 9 septembrie, pe Sfinții Ioachim și Ana, părinții Fecioarei Maria. Sărbătoarea are o însemnătate deosebită, întrucât în calendarul ortodox este trecută cu cruce neagră. Credincioșii se pot ruga la Sfinții Părinți pentru întelegerea în familie, rezolvarea conflictelor și armonia în cămin.

Sfinții Ioachim și Ana au fost aleși de către Dumnezeu pentru a fi părinții Fecioarei Maria, în semn de credință și iubire față de Tatăl Ceresc.

Cei doi nu puteau avea copii și se rugau zile și nopți întregi pentru o minune care să le aline durerea sufletească. În timpul rugăciunilor, Sfinții Ioachim și Ana i-au promis lui Dumnezeu că dacă Le va da un copil, acesta va fi al Domnului și îl vor trimite către o viață închinată Lui. Rugăciunile le-au fost ascultate, iar Dumnezeu le-a dăruit-o pe Sfânta Fecioară.

Sfântul Ioachim a trecut la nemurite la vârsta de 80 de ani, iar Sfânta Ana la vârsta de 70 de ani, la doi ani după moartea Sfântului Ioachim.

Citeste si: Ce minuni a făcut icoana Maicii Domnului la Sibiu: "Am simţit cum păşeşte printre noi şi lacrimile au curs de la sine"

Rugăciune grabnic ajutătoare către Părinții Ioachim și Ana

Cei ce ați născut pe Maica Vieții noastre, de Dumnezeu Năcătoarea și Pururea Fecioara Maria, păziți-ne cu rugăciunile voastre de toate primejdiile! Luați aminte la sărăcia noastră sufletească și trupească și îmbogățiți-ne pe noi în Dumnezeu.

Sfântă Ana, ridică sfintele tale mâini, cu care ai îmbrățișat pe Împărăteasa Cerului și a pământului, către Părintele îndurărilor și a toată mângâierea! Ca astfel, trecând cu vederea mulțimea păcatelor noastre, să ne păzească pe noi de foamete, de potop, de foc, de sabie, de venirea altor neamuri și de războiul cel dintre noi. Așează, Sfântă Ana, în inimile conducătorilor țării acesteia cele bune pentru sfintele lui Dumnezeu biserici!

Citește și: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie

Citeste si: Ce este bine sa dai de pomana de Sfanta Maria! Iti va aduce liniste sufleteasca tot anul!

Păzește pe cei ce te cheamă pe tine de moartea cea fără de veste. Apără-ne de vrăjmașii cei văzuți și de cei nevăzuți. Împacă neînțelegerile din familii, fii sprijin celor neputincioși. Celor căzuți în adâncul păcatelor, luminează-le mintea, ca să se întoarcă la pocăință. Iar în vremea plecării noastre din viața aceasta, să ne aperi pe noi de cei ce se silesc a vâna sufletele noastre.

Bucură-te, Ioachime, sfeșnicul lui Dumnezeu, cel în fapte bune îmbătrânit, prin care întristarea nerodirii s-a pierdut. Veselește-te, că Fiica ta s-a făcut Biserică a lui Dumnezeu, născând pe Hristos Domnul. Luminează-ne și pe noi spre fapte bune, cel ce ești luminătorul celor din întunericul necunoștinței, dulce mângâietor al celor întristați și îndemnătorul celor însoțiți în Sfânta Taină a Cununiei.

Bucură-te, Sfântă Ana , ceea ce ești dăruitoare îmbelșugată și de cele pământești. Veselește-te, lauda femeilor și cununa maicilor, ascultătoare blândă a celor ce te cheamă pe tine, ceea ce ne împlinești cererile cele bune, bogăția săracilor și a văduvelor!

Criza datoriilor - Cum situatia din SUA poate afecta economia tuturor?

Ne bucurăm și noi, văzând că prin nașterea ta s-a stins datoria păcatului. Fii și de acum înainte, Sfântă Ana, ajutătoarea și mângâierea celor care-și doresc copilași, grabnică tămăduire a celor neputincioși. Căci niciodată nu te-ai ascuns de la năzuința noastră! Ceea ce în chip nemijlocit vezi frumusețea Dumnezeirii, ai răsărit crinul fecioriei și ai hrănit pe Hrănitoarea Vieții. Oamenii au primit atâta mângâiere și încredințarea că vor fi răscumpărați atunci când te-au văzut pe tine alăptând pe Maica Izbăvitorului!

Sfinților și Dumnezeieștilor Părinți Ioachim și Ana, statornicia și răbdarea voastră să ne-o împărtășiți și nouă, celor nevrednici și păcătoși. Ca văzând dragostea voastră, Dumnezeu să ne dea timp de pocăință și de întoarcere. Bucurați-vă și ajutați-ne și pe noi să ne bucurăm împreună cu voi, în Împărăția Cerurilor! Amin.

 

Taguri: