Mare atentie atunci cand mananci ciorba: poate fi OTRAVITOARE! Greseala pe care multi o fac atunci cand o prepara

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 22 oct 2018, 12:19

Ciorba este una dintre mancarurile preferate de romani, insa fara sa stie multi dintre ei se otravesc atunci cand o consuma.

V-ati putea intreba cum este posibil acest lucru? Raspunsul este unul simplu: majoritatea legumelor cumparate din piata provin din agricultura intensiva.

Calendar Ortodox 12 noiembrie 2022: Sâmbătă e zi de sărbătoare cu cruce neagră. Rugăciunea care te apără de toate relele

Este indicat astfel ca, dupa ce legumele au fost puse la fiert sa fie aruncata prima apa, deoarece in ea vor ramane majoritatea chimicalelor folosite pentru cresterea lor.

Daca legumele provin din terenuri pe care se practica agricultura ecologica realizarea acestui pas suplimentar nu mai este necesara.

Un alt aspect important: este indicat ca ciorba sa fie facuta cu bors. Este adevarat ca nu toata lumea este fana a gustului acru dat de bors, insa acest lichid are o proprietate extrem de benefica pentru sanatatea noastra: alcalinizeaza apa in care este adaugat, ajutand astfel la digestie.

 


Cookies