MANECHINUL UMAN: Aceasta frumusete sufera de o boala atat de rara incat se transforma intr-o stana de piatra

Author: Redactia KANAL D
Actualizat: 31 oct 2020, 23:05

O tanara care sufera de o boala genetica foarte rara se transforma intr-un manechin uman.

Ea se incapataneaza sa se lase batuta de boala si in ciuda conditiei in care s eafla se lupta pentru o cariera in moda.

Louise Wedderburn sufera de o boala genetica foarte rara care face ca fiecare incheietura sa-i blocheze muschii, devenind astfel impietriti.
Tanara, in varsta de 19 ani, s-a nascut cu Fibrodysplasia ossificans progressiva (FOP), o boala genetica care face ca tesuturile sa se transforme in oase, inghetandu-i practice corpul si tintuind-o pe loc.


Sunt 700 de astfel de cazuri in lume si 45 in Anglia. Nu s-a descoperit inca un tratament pentru boala iar cei care sufera de FOP nu traiesc mai mult de 41 de ani. E o chestiune de timp pana Louise va deveni complet o stana de piatra si va avea nevoie d'un carucior cu rotile pentru a se deplasa.
Insa adolescenta marturiseste: Nu mai voi opri pana nu voi face ce imi doresc.
Ea si-a depasit oricum conditia cand a absolvit scoala, avand un preparator si a si pasit in lumea modei, la London Fashion Week si apoi in revista Elle. Vreau sa atrag atentia asupra acestei boli. In comunitatea noastra, toata lumea stie de aceasta boala din cauza mea, insa mai mult nu prea e cunoscuta.

Louise a fost diagnosticata cu FOP la varsta de trei ani, iar la adolescenta evolutia bolii a stagnat.
Ambele brate ii sunt blocate, iar coloana la fel. Boala nu i-a afecta si pasiunea pentru moda, isi cumpara cele mai bune produse si petrece ore intregi exersand tehnici si stiluri. Garderoba ei este mereu in pas cu moda. Imi place foarte mult ceea ce fac si mi-a rplacea sa fiu stilist sau make-up artist sau sa lucrez la o revista precum Elle.


 

 


Surpriză de proporții! O nouă concurentă a intrat în Casa iubirii! Julia a mărturisit că a venit pentru că a pus deja ochii pe doi băieți pe care își dorește să ii cunoască mai bine! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!