Manechinul lui Bote, ELIBERAT de procurori VIDEO

Petre Condrat, asistentul lui Catalin Botezatu, a fost eliberat dupa mai multe ore de audieri.

Dupa ce a iesit de la audieri manechinul nu a facut niciun comentariu despre ce s-a intamplat in sediul DIICOT, la fel cum a procedat si Catalin Botezatu, cand a iesit din aceeasi institutie. Manechinul lui Catalin Botezatu a fost retinut 24 de ore pentru presupusa implicare, prin tainuire, in furtul secolului. La iesirea din sediul DIICOT, Petre Condrat a fost asteptat de Catalin Botezatu. Designerul nu a dorit sa dea ochii cu presa si a preferat sa astepte in masina. Avocatul lui Petre Condrat a reusit, prin probele depuse la dosar, sa isi scape clientul de arestul preventiv, dupa ce manechinul a fost retinut 24 de ore pentru audieri.

Politistii inca nu au reusit sa afle unde sunt ascunse cele sapte tablouri celebre, asa ca i-au testat pe suspecti cu detectorul de minciuni. Nu au fost facute publice, insa, informatii referitoare la marturiile inclupatilor. Cert este doar ca asistentul lui Catalin Botezatu a fost eliberat, in timp ce principalii suspecti de furt au intrat din nou la audieri.

Dosarul si-a capatat renumele de “Jaful Secolului” din cauza valorii uriase a operelor de arta: peste 300 de milioane de euro. Petre Condrat, 32 de ani, a fost mana dreapta a designerului Catalin Botezatu timp de mai bine de zece ani, iar apropiatii lui l-au descris pentru ziarul Libertatea ca fiind un barbat de o modestie rara.

Petre Condrat este si multiplu campion mondial si european la caiac canoe. Daca la prezentarile de moda facea furori, in calitate de fotomodel, cu trupul sau atletic, dupa ce se stingeau luminile reflectoarelor, Petre cara, fara sa comenteze, toate tinutele manechinilor, la masina. Nu ar fi un secret ca designerul l-a ajutat de multe ori pe Petre Condrat cu bani pentru a le cumpara medicamente parintilor sai bolnavi, care locuiesc in Tulcea.

Asadar, daca Petre nu a stat niciodata pe roze cu banii, cum a reusit sa isi cumpere un apartament de lux, cu banii jos, intr-un cpmplex rezidential din Capitala. Acum, Petre Condrat este banuit ca ar fi incercat sa gaseasca clienti pentru tablourile in valoare de 300 de milioane de euro, furate, in luna octombrie, de trei tulceni, din Muzeul Kunsthal din Rotterdam.

Avand in vedere legatura de prietenie dintre el si Catalin Botezatu, numele designerului a aparut imediat legat de dosar. Ca sa nu mai fie asociat de presa cu acest scandal de talie internationala, Catalin a cerut sa fie audiat de procurori pentru a dovedi ca nu are nici un amestec in acest caz. Dincolo de aceste nume celebre implicate in dosar, cei 3 romani acuzati ca sunt autorii "Jafului Secolului" nici nu banuiau ce ii asteapta.

Sunt acuzati ca, in octombrie, anul trecut, ar fi dat o lovitura de nu mai putin de 300.000.000 de euro, furand mai multe tablouri celebre. Inainte de furt, Cei trei au facut o petrecere de pomina pe 12 ianuarie, intr-un club de lautari din Constanta. Au consumat alcool scump, au cantat si au dansat pe manele. Nu au lipsit dedicatiile pe bani grei, fara sa stie ca va fi ultima distractie inainte de a ajunge in fata legii.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate