Mâncare de prune cu orez

Suntem în postul Crăciunului şi mulţi români nu mănâncă de dulce în această perioadă. Am vrut să găsim pentru dumneavoastră o mâncare deosebită, aşa că am mers prin părţile Galaţiului şi am descoperit reţeta mâncării de prune cu orez.

Aşa că dacă vreţi să încercaţi această reţetă puţin mai diferită vă spunem acum cum se face. Nici măcar nu e complicată. Pentru acest fel de mâncare aveţi nevoie de 300 de grame de prune uscate, o cană cu orez, o ceapă şi ulei. Începeţi bineînţeles cu ceapa, care trebuie călită prima. După ce capătă o culoare aurie puteţi adăuga prunele spălate bine. Atenţie însă doamnelor, prunele trebuie să fie uscate. Prunele şi ceapă se mai lasă la foc câteva minute şi între timp în altă oală se fierbe nişte apă. Vă spunem şi un secret acum. Apa trebuie să fie de patru ori mai multă decât orezul. Mâncarea se lasă să fiarbă la foc potrivit o jumătate de oră, timp în care orezul se face cu siguranţă. Se adaugă apoi sare şi piper după gust şi mâncarea e gata.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate