Mai multe țări cer excluderea Rusiei de la Jocurile Olimpice!

Autor: Bogdan Frațilă

Președintele ucrainean Selenskyj vorbește în cadrul unei videoconferințe internaționale a miniștrilor sportului!

Sursa: PixaBay

Președintele ucrainean Selenskyj vorbește în cadrul unei videoconferințe internaționale a miniștrilor sportului!

Președintele ucrainean Selenskyj vorbește în cadrul unei videoconferințe internaționale a miniștrilor sportului. Aceștia se poziționează clar în ceea ce privește un start olimpic al rușilor și bielorușilor.
Solicitând excluderea sportivilor ruși și belaruși de la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, politicienii din domeniul sportului din 35 de țări au sporit presiunea asupra Comitetului Internațional Olimpic (CIO). aceștia au convenit, în cadrul unei conferințe telefonice comune, să redacteze o declarație pentru a împiedica încercările de a trimite din nou sportivi din Rusia și Belarus la competițiile sportive internaționale, a anunțat ministerul lituanian al sportului pe site-ul său.

"Cerem excluderea sportivilor ruși și belaruși de la toate competițiile internaționale, inclusiv de la Jocurile Olimpice, atâta timp cât războiul din Ucraina continuă", a declarat ministrul Jurgita Šiugždinienė.Consultarea video a avut loc la inițiativa Marii Britanii. A fost o întâlnire foarte productivă, a scris pe Twitter ministrul britanic al Sportului, Lucy Frazer. "Și am exprimat foarte clar poziția Marii Britanii: atât timp cât Putin își continuă războiul barbar, Rusia și Belarus nu trebuie să fie reprezentate la Jocurile Olimpice.
Vom emite acum o declarație comună pe această temă." Anterior, în cadrul unei videoconferințe internaționale a miniștrilor sportului și a altor înalți oficiali, președintele ucrainean Volodymyr Selenskyj a protestat împotriva participării sportivilor din Rusia și Belarus la competițiile internaționale. "În timp ce Rusia ucide și terorizează, reprezentanții acestui stat terorist nu au ce căuta în competițiile sportive și olimpice", a declarat Selenskyj. El și-a postat discursul pe canalul său de Telegram.
Din cauza războiului de agresiune al Rusiei, a spus el, în cele din urmă chiar și un steag neutru este îmbibat în sânge și nu poate fi purtat.

Ucraina amenință cu boicotarea

Ucraina consideră, de asemenea, că Belarusul este parte în război, deoarece țara oferă baze militare pentru ca trupele rusești să atace. Selenskyj a cerut oficialilor să ia atitudine pentru protejarea principiilor olimpice și să împiedice admiterea sportivilor ruși la competiții.

De asemenea, președintele și-a reînnoit criticile la adresa Comitetului Internațional Olimpic (CIO), afirmând că acesta "și-a pierdut, din păcate, onestitatea".Conferința a fost motivată de anunțul CIO de a permite sportivilor din Rusia și Belarus să participe la competiții internaționale în anumite condiții. Ucraina amenință, de asemenea, cu boicotarea dacă CIO le va permite sportivilor să concureze.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ministerul Federal de Interne ia și el atitudine

Ulterior, Ministerul Federal de Interne, care este responsabil pentru sport, a declarat că și-a reafirmat, de asemenea, poziția în timpul consultărilor, potrivit căreia nu va permite sportivilor ruși și belaruși să concureze la Paris. "Din punctul nostru de vedere, nu există niciun motiv pentru a invita sportul rus și bielorus să revină în competiție. Sportivii ucraineni trebuie să beneficieze în continuare de întreaga solidaritate și sprijin din partea comunității sportive internaționale.

Eforturile CIO de a-i readmite pe sportivii ruși și belaruși sunt o cale greșită", a declarat pentru dpa un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.Ministrul de Interne, Nancy Faeser (SPD), subliniase deja la sfârșitul lunii ianuarie: "Sportul ar trebui să fie clar în condamnarea războiului brutal pe care Putin îl duce împotriva populației civile ucrainene. Evenimentele sportive majore nu au loc într-un vid." Rusia, pe de altă parte, subliniază că sportul și politica trebuie să fie separate.În prezent, Rusia și Belarus sunt excluse din multe competiții sportive internaționale. Cu toate acestea, CIO dorește ca sportivii din ambele țări să revină pe scena sportivă internațională sub un steag neutru, cu condiția ca aceștia să se angajeze în mod clar să respecte Carta Olimpică și să nu sprijine în mod activ războiul din Ucraina. Președintele CIO, Thomas Bach, a declarat recent că o excludere "din cauza pașaportului sau a locului de naștere" ar încălca interdicția de discriminare.

Citește și: Premierul din Republica Moldova a demisionat!

Citește și: Sportivii ruși și bieloruși la Jocurile Olimpice de la Paris?

Citește și: Peste 160 de oameni ucisi de valul de frig din Afganistan!

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!