Mai cresc pensiile? Anuntul facut de Ministrul Muncii! Ce se intampla cu banii batranilor de la 1 iulie

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 10 apr 2018, 11:50

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a facut o serie de precizari referitoare la noua lege a pensiilor.

Oficialul a dat asigurari ca marirea promisa pentru data de 1 iulie va fi aplicata: punctul de pensie va ajunge la 1.100 lei.

Lia Olguta Vasilescu a mai declarat ca in curand legea va intra in dezbatere publica si ca, la finalul guvernarii PSD, punctul de pensie va ajunge la valoarea de 1.775 lei.

"Data de 1 iulie este cunoscuta de toata lumea ca se va mari punctul de pensie, care va ajunge la 1.100

de lei, si speram sa terminam calculele cat mai repede, astfel incat sa intram si cu legea pensiilor in dezbatere publica.

"N-am pus deloc presiune pe angajatii Casei Nationale de Pensii, pentru ca imi doresc foarte mult sa fie o lege buna, care sa fie agreata de pensionari. Poate nivelul de asteptare este foarte ridicat, asta pentru ca si dvs, ca post de televiziune, abordati acest subiect si poate s-a creat niste asteptari in randul oamenilor.

In mod sigur vor avea pensiile crescute.

"Asa cum scrie in programul de guvernare, punctul de pensie trebuie sa ajunga la finalul guvernarii noastre la 1775. Deci o dublare fata de data la care am preluat aceasta guvernare, dar, atentie, asta se va face si cu noua lege a pensiilor si fara noua lege a pensiilor. 

"Punctul de pensie putem sa-l calculam si pe actuala legislatie.

In ceea ce priveste legea pensiilor, acolo sunt niste corectii de facut, sunt formule de calcul pe care incercam sa le aplicam. Cert pot sa va spun ca orice ban pe care il vom avea la buget va merge la sistemul de pensii", a declarat Ministrul Muncii.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!