Macrou cu ierburi si sos de lamaie, in folie

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 02:18

Cost estimativ: 45 lei pentru 4 persoane

 

Ingrediente

1 kg macrou proaspat

3-4 lamai

O mana de ierburi aromate (patrunjel, marar, rozmarin)

Sare, piper

Un pachet unt

Ulei de masline

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Mod de preparare

Se

curata pestele si se asezoneaza inauntru cu sare, piper si doua felii de lamaie.

Se umple burta cu ierburi aromate, se stropeste cu ulei de masline, apoi se inchide pestele intr-o foaie de copt.

Se da la cuptorul inicns in prealabil la 180 grade, timp de 20-25 minute.

Intre timp se face sosul de lamaie: se fierbe sucul de la 2-3 lamai, apoi se ia de pe foc si se adauga, treptat, untul rece taiat cubulete, amestecand continuu cu un tel, pana cand capata consistenta unui sos.

Inainte de servire, sosul se poate garnisi cu verdeturi tocate marunt.

 

Taguri: