Lungmetrajul "Toata lumea din familia noastra", marele premiu la Festivalul de Film de la Sarajevo

Lungmetrajul Toata lumea din familia noastra, marele premiu la Festivalul de Film d ela Sarajevo

Lungmetrajul "Toata lumea din familia noastra", in regia lui Radu Jude, a primit "Inima orasului Sarajevo", marele premiu al Festivalului International de Film de la Sarajevo, desfasurat intre 6 si 14 iulie.

Pelicula "Toata lumea din familia noastra" trateaza cu umor povestea trista a unui tata si a fiicei lui, care vor sa petreaca impreuna o vacanta ca-n rai, dar sunt prinsi in iadul relatiilor de familie de pe pamant. Filmul ii are in rolurile principale pe Serban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sirbu si Gabriel Spahiu, cu participarea extraordinara a cunoscutilor actori Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu si Alexandru Arsinel.

Lungmetrajul lui Radu Jude a avut premiera la Festivalul International de Film de la Berlin de anul acesta. "Toata lumea din familia noastra" este cel de-al doilea lungmetraj al lui Radu Jude dupa "Cea mai fericita fata din lume" care a obtinut premiul CICAE la Berlinala in 2009.

Acesta nu a fost singurul premiu al cineastilor romani la Sarajevo. Ivana Mladenovic a primit Inima orasului Sarajevo pentru cel mai bun documetar, pentru "Turn Off the Lights", pe baza unui scenariu scris de aceasta si Bianca Oana. Documentarul a avut premiera mondiala in aprilie la Festivalul Tribeca din New York.

Dupa ce au petrecut cativa ani in inchisoare, trei tineri barbati incep sa redescopere realitatile vietii in libertate, marcate de agresiuni si excese, in comunitatea de tigani in care traiesc. Printre ei se afla Alex, un personaj captivant, care are o atitudine deranjant de blazata fata de violenta, femei si sentimentul de vina. Potrivit The Hollywood Reporter, acest documentar ofera o imagine inedita prin raritatea ei asupra culturii tiganesti contemporane, iar Alex si fostii lui colegi de inchisoare reusesc sa se impace cu lumea exterioara, in ciuda dilemelor de moralitate cu care se confrunta.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate