Lumea muzicii românești este în doliu! Muzicologul Ruxandra Arzoiu a murit la vârsta de 59 de ani

,
Ruxandra Arzoiu a încetat din viata
Muzicologul Ruxandra Arzoiu a murit

Este zi de doliu în industria muzicală. Muzicologul Ruxandra Arzoiu s-a stins din viață la vâsta de 59 de ani. Anunțul nefericit a fost făcut de compozitorul Laurențiu Ganea.


In articol:

Lumea muzicii românești a mai pierdut un artist, muzicologul Ruxandra Arzoiu s-a stins din viață. Moartea artistei a lăsat un gol imens în sufletele celor care au cunoscut-o și au îndrăgit-o. Vestea nefericită a fost dată de compozitorul Laurențiu Ganea, care a anunțat printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.

Muzicologul Ruxandra Arzoiu, a murit

Compozitorul Laurențiu Ganea a fost cel care a anunțat dispariția artistei Ruxandra Arzoiu. Acesta a scris un mesaj de recunoștință pentru regretata artistă, pe care a admirat-o și care a lăsat în urmă un gol imens. Colegii de breaslă au apreciat-o pentru calitățile speciale, pentru stăruința cu care a realizat nenumărate proiecte, pentru prietenie și distincția sa.

„La sfârșit de martie, în zi de Bunavestire, muzicologul Ruxandra Arzoiu ne-a părăsit la doar 59 de ani. A plecat dintre noi cu discreția care a caracterizat-o întotdeauna. 

A fost o colegă de mare valoare, membră a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și realizator de emisiuni în cadrul Radio România Muzical.

Laureniu Ganea a facut anuntul trist
Lumea muzicii este în doliu

Valoarea cărților scrise, a articolelor publicate, participările la simpozioane de specialitate, cercetările efectuate – mai cu seamă în creația contemporană –

au fost recunoscute prin numeroasele premii ce i-au fost acordate în țară și străinătate. Competența și creativitatea sa au făcut să-i fie decernate Premiul Criticilor Muzicali și Premiul Radio România Cultural.  Ruxandra Arzoiu a absolvit a secția de muzicologie a Universității Naționale de Muzică în anul 1984 la clasa profesorului Viorel Cosma.”,  a scris acesta.

Cauzele morții regretatei artiste nu au fost făcute publice.

Citeste si: Familia Corneliei Catanga ar putea să o exhumeze pe artistă: ”Au băgat-o ăștia la Covid, că așa vor ei”

Cine a fost Ruxandra Arzoiu

Muzicologul Ruxandra Arzoiu a publicat de-a lungul vremii studii, articole și recenzii în reviste precum ”România liberă”, ”Actualitatea muzicală” sau ”România literară”. Artista a prezentat un interes vădit pentru muzica contemporană.

În cariera sa, Ruxandra Arzoiu a primit numeroase premii, iar unul dintre cele mai importante a fost Premiul Criticilor Muzicali în 1995, precum și Premiul Radio Romania Cultural în 1998, pentru originalitatea și creativitatea de care a dat dovadă în realizarea emisiunilor radio.

A fost distinsă și cu premiul ”Mihai Moldovan” acordat de Uniunea Creatorilor de Emisiuni Radiofonice, în 1992, pentru programul radiofonic „Coordonate stilistice în muzica secolului XX”.  

Citeste si: Prima reacție a lui Aurel Pădureanu după moartea Corneliei Catanga: „A sunat plângând că...”

 

Citește-ne pe
Citește și:

Familia Corneliei Catanga ar putea să o exhumeze pe artistă: ”Au băgat-o ăștia la Covid, că așa vor ei”

Premiile BAFTA 2021 - Lista completă a câştigătorilor. Lungmetrajul 'Nomadland' a obţinut cele mai multe distincţii

Clasament Survivor România 2021. Cine se află pe primul loc în top după plecarea Anei Porgras. Răsturnare totală de situație

Cornelia Catanga, dezvăluiri sfâșietoare înainte să moară. Artista nu mai avea bani nici de pâine!

Aurel Pădureanu, probleme financiare grave după decesul Corneliei Catanga: „Nu are cu ce să o înmormânteze!” Cui a cerut ajutorul?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies