Lumea muzicii românești este în doliu! Muzicologul Ruxandra Arzoiu a murit la vârsta de 59 de ani

,
Ruxandra Arzoiu a încetat din viata
Muzicologul Ruxandra Arzoiu a murit

Este zi de doliu în industria muzicală. Muzicologul Ruxandra Arzoiu s-a stins din viață la vâsta de 59 de ani. Anunțul nefericit a fost făcut de compozitorul Laurențiu Ganea.


In articol:

Lumea muzicii românești a mai pierdut un artist, muzicologul Ruxandra Arzoiu s-a stins din viață. Moartea artistei a lăsat un gol imens în sufletele celor care au cunoscut-o și au îndrăgit-o. Vestea nefericită a fost dată de compozitorul Laurențiu Ganea, care a anunțat printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.

Muzicologul Ruxandra Arzoiu, a murit

Compozitorul Laurențiu Ganea a fost cel care a anunțat dispariția artistei Ruxandra Arzoiu. Acesta a scris un mesaj de recunoștință pentru regretata artistă, pe care a admirat-o și care a lăsat în urmă un gol imens. Colegii de breaslă au apreciat-o pentru calitățile speciale, pentru stăruința cu care a realizat nenumărate proiecte, pentru prietenie și distincția sa.

„La sfârșit de martie, în zi de Bunavestire, muzicologul Ruxandra Arzoiu ne-a părăsit la doar 59 de ani. A plecat dintre noi cu discreția care a caracterizat-o întotdeauna. 

A fost o colegă de mare valoare, membră a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și realizator de emisiuni în cadrul Radio România Muzical.

Laureniu Ganea a facut anuntul trist
Lumea muzicii este în doliu

Valoarea cărților scrise, a articolelor publicate, participările la simpozioane de specialitate, cercetările efectuate – mai cu seamă în creația contemporană – au fost recunoscute prin numeroasele premii ce i-au fost acordate în țară și străinătate. Competența și creativitatea sa au făcut să-i fie decernate Premiul Criticilor Muzicali și Premiul Radio România Cultural.  Ruxandra Arzoiu a absolvit a secția de muzicologie a Universității Naționale de Muzică în anul 1984 la clasa profesorului Viorel Cosma.”,  a scris acesta.

Cauzele morții regretatei artiste nu au fost făcute publice.

Citeste si: Familia Corneliei Catanga ar putea să o exhumeze pe artistă: ”Au băgat-o ăștia la Covid, că așa vor ei”

Cine a fost Ruxandra Arzoiu

Muzicologul Ruxandra Arzoiu a publicat de-a lungul vremii studii, articole și recenzii în reviste precum ”România liberă”, ”Actualitatea muzicală” sau ”România literară”. Artista a prezentat un interes vădit pentru muzica contemporană.

În cariera sa, Ruxandra Arzoiu a primit numeroase premii, iar unul dintre cele mai importante a fost Premiul Criticilor Muzicali în 1995, precum și Premiul Radio Romania Cultural în 1998, pentru originalitatea și creativitatea de care a dat dovadă în realizarea emisiunilor radio.

A fost distinsă și cu premiul ”Mihai Moldovan” acordat de Uniunea Creatorilor de Emisiuni Radiofonice, în 1992, pentru programul radiofonic „Coordonate stilistice în muzica secolului XX”.  

Citeste si: Prima reacție a lui Aurel Pădureanu după moartea Corneliei Catanga: „A sunat plângând că...”

 

Citește-ne pe

Citește și:

Mărturiile şoferiţei care a omorât patru muncitori la Iaşi. Femeia spune că n-a fost acolo, ci se uita la desene animate

Cornelia Catanga, dezvăluiri sfâșietoare înainte să moară. Artista nu mai avea bani nici de pâine!

Actriţa Anne Heche a fost declarată moartă

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Aurel Pădureanu, probleme financiare grave după decesul Corneliei Catanga: „Nu are cu ce să o înmormânteze!” Cui a cerut ajutorul?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies