Ludovic Orban trage un semnal de alarmă: "Orice creştere semnificativă a numărului de cazuri..." Ce s-ar putea întâmpla în perioada următoare?

,

Autoritățile și-au manifestat îngrijorarea cu privire la creșterea numărului de persoane infectate cu coronavirus. În acest context, Ludovic Orban trage un semnal de alarmă.


In articol:

După ce mai multe zile la rând a fost raportată o scădere a numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus, ieri, bilanțul a anunțat o creștere semnificativă, lucru care i-a determinat pe reprezentanții autorităților să facă apel la cetățeni în vederea respectării tuturor normelor de protecție.

Citeste si: Ministrul Sanatatii a spus cum a reusit sa nu se infecteze cu coronavirus, desi a fost in multe focate

Ludovic Orban trage un semnal de alarmă: "Orice creştere semnificativă a numărului de cazuri..." Ce s-ar putea întâmpla în perioada următoare?

Începând cu 1 iunie, România a renunțat la anumite restricții, cele mai importante fiind cele legate de libertatea de mișcare. Un al treilea val al relaxării restricțiilor ar urma pe 15 iunie, însă având în vedere creșterea numărului de cazuri noi în ultimele două zile, autoritățile sunt de părere că este mult prea devreme pentru a vorbi concret despre aceste aspecte.

În acest context, Ludovic Orban a transmis un mesaj prin care le cere românilor să respecte regulile, să poarte masca de protecție și să evite locurile aglomerate. În caz contrar, premierul a anunțat că există riscul ca în România să fie impuse din nou restricții.

Citeste si: Preturile au explodat dupa 1 iunie! Cat a ajuns sa coste o cafea la bar: "Un furt"

"Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv într-o zi nu este bine să formulezi judecăţi de valoare, opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai multă atenţie ceea ce se va întâmpla. Îndemnul meu către români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară! Nu interacţionaţi de aproape cu oamenii.

Este adevărat că în aer liber nu eşti obligat să porţi mască, dar dacă nu porţi mască, am văzut locuri în care erau oamenii unul lângă altul, nepurtând mască, în parcuri şi în alte zone. Dacă nu purtaţi mască, feriţi-vă să interacţionaţi de aproape cu alţi oameni care vă pot transmite virusul şi cărora le puteţi transmite virusul în cazul în care sunteţi infectaţi.

Rolul acestei relaxări este tocmai o relaxare graduală, aşteptând ca românii să respecte regulile, aşa cum le-au respectat şi în perioada stării de urgenţă, să putem să ţinem sub control răspândirea acestui virus. Respectaţi toate regulile, protejaţi-vă şi protejaţi-i pe cei din jur, pentru că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii.", a spus Ludovic Orban, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Ce se întâmplă acum cu mezzosoprana Maria Macsim Nicoară după ce a ieșit din comă

 

Citește și:

George Floyd era infectat cu coronavirus! Rezultatul autopsiei in cazul cetateanului american ucis a venit

Din cauză că belgienii refuză să doneze plasmă, studiile referitoare la COVID-19 riscă să fie abandonate

Ce restricții nu vor fi ridicate după 15 iunie? Raed Arafat a făcut anunțul: "Nu e bine să ne așteptăm la..."

Caz socant in Romania! Marturii cumplite despre stapanii de sclavi din Maramures

Live Stream Online "Bravo, ai stil! Celebrities" - Editia de miercuri, 28 octombrie - VIDEO


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies