Ludovic Orban contrazice "minciunile" ca avem un numar atat de mic de cazuri pentru ca nu sunt diagnosticati oamenii

,

Premierul Ludovic Orban a contrazis, joi seara, persoanele care spun ca Romania ar avea atat de putine cazuri pentru ca nu se diagnosticheaza.


In articol:

Premierul Ludovic Orban a contrazis, joi seară, ” minciunile spuse de lideri politici şi de oameni iresponsabili că noi avem un număr atât de mic de cazuri pentru că oamenii nu sunt diagnosticaţi”. Premierul afirmă că numărul deceselor reflectă răspândirea virusului, iar nevoia de testare a scăzut.

”Numărul de apeluri la 112 ca şi medie a scăzut. Este, în ultimele 3-4 zile, cam la 500 de apeluri. Ceea ce indică o tendină de scădere a necesităţii de testare. Contrazic categoric minciunile spuse de lideri politici şi de oameni iresponsabili că noi avem un număr atât de mic de cazuri pentru că oamenii nu sunt diagnosticaţi. Nu sunt adevărate aceste informaţii...”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară, la Digi 24.

Potrivit acestuia, un alt parametru în evoluţie este umărul de decese care reflectă răspânfdirea virusului şi că se face diagnosticarea cazurile.

Orban a fost întrebat şi despre acuzaţiile pe care unii politicieni le aduc PNL care ar face achiziţii prin ”firmele de casă” şi a răspuns: ” Nu am niciun fel de implicare în procedurile de achiziţii, decât prin intervenţiile pe care le-am făcut la nivel diplomatic prin intervenţia de a aduce materialelel necesare în condiţiile unor restricţii impuse de ţările respective.

Se pot vedea achiziţiile făcute de ONAC, Unifarm, oricine poate vedea ce s-a cumpărat, de unde şi cu ce preţ s-a cumpărat. Există o transparenţă. M-aş bucura să există aceeaşi transparenţă şi la nivelul autorităţilor locale, consiliilor judeţene”.

Cred că este important ca fiecare să se uite la el în ogradă”, a mai afirmat Orban.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seară că ” românii au dreptul să ştie cum este posibil ca firmele de casă ale PNL să ia contracte de milioane de euro, fără niciun control şi fără nicio regulă”.

Citeste si: Descoperire medicală: Cei 5 factori care duc la forme grave de COVID-19

Citeste si: O tânără a murit de Covid în timpul înmormântării mamei sale, moartă tot de…

Citeste si: Carne de tun pentru Coronavirus: există o țară unde spălarea mâinilor și distanțarea socială sunt un lux!

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Daiana si Gabriel s-au despartit! Cearta monstru la "Puterea dragostei"

Uraganul Ian a făcut prăpăd în Florida și Carolina de Sud: zeci de oameni au murit, iar pagubele sunt consistente/ Video

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Soc la "Puterea dragostei": Jador si Culita au intrat prin telefon! Discutie bomba cu Ella

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies