Lucruri pe care nu le stiai despre Lenny Kravitz! Povestile din spatele fiecarei melodii, spuse chiar de artist

,

Pe 6 mai, Kanal D si WOWbiz.ro asigura perimetrul de distractie cu Lenny Kravitz, live, la Cluj Napoca!”.  

Bilete sunt disponibile pe iabilet.roeventim.ro și lennykravitz.emagic.ro.

Vibrația subliniază muzica și mișcarea. Lenny Kravitz traduce această forță naturală în artă și, în cele din urmă, într-o chemare la acțiune. Cântărețul, compozitorul, producătorul și multi-instrumentalistul câștigător al Premiului GRAMMY®, de patru ori, aduce melanjul de rock 'n' roll, funk, blues și soul pe care l-a patentat ​​încă din 1989 în cel de-al unsprezecelea album, Raise Vibrations. Receptiv la inspirația tinerilor, dar luminat de trei decenii de înțelepciune, albumul reprezintă o renaștere creativă puternică și un produs creativ plin de îndrăzneală, strălucitor și genial, care se potrivește cu moștenirea lăsată până acum și cu spiritul său nemărginit.

El explica. "Când am spus Let Love Rule în debutul meu, trăiam asta eu însumi. Este aceeași idee cu Raise Vibrations. Fac o alegere conștientă pentru a merge într-un alt loc care cred că dă rezultate mai bune. Simt că vibrația pe care o avem colectiv nu reușește.  Trebuie să ajungem mai sus. Trebuie să fim mai atenți, spirituali, iubitori și deschiși. Nu te mai gândi la granițe, cutii și forme imaginare de separare. Suntem toți pe planeta Pământ împreună. Trebuie să facem mai bine. Comunic prin muzică cel mai bine. Creez ca să mă inspir și, dacă pot inspira pe alții, atunci este frumos. "

Având în vedere ambiția acestei viziuni, se pare că Kravitz a găsit inspirația într-o serie de vise, în urma unui turneu mondial. Insoțit de chitaristul Craig Ross, care a ajutat la crearea albumului, Kravitz a produs și a interpretat personal totul, de la chitară, bas, tobe și pian la bongos, glockenspiel, Moog, Fender Rhodes, Coral Sitar, Kalimba și multe altele.

 "A fost într-adevăr înmânată  mie", recunoaște el. "A fost un caz de liniște și de așteptare. Odată ce am scris prima idee , m-am simțit conectat. Lucrul cel mai bun este când intri în locul ăsta, cu porțile deschise. A continuat luni întregi. Am auzit melodii în mijlocul nopții și am făcut albumul.

Susținând o tradiție îndelungată de aventură, fiecare cântec are o viață proprie. Sunetul de chitară acustică se îndreaptă spre un refren înflăcărat la "5 More Days Til Summer". Sunetul unei pedale wah wah se dovedește la fel de melodioasa ca și refrenul, pe măsură ce împărtășește o poveste auzita într-un bar.

"Este o poveste despre un bărbat mai în vârstă, având cam 60 de ani", explică el. "El nu are o soție, lucrează în schimbul de noapte, doarme în timpul zilei și a văzut întuneric atât de mult timp. El și-a pus deoparte niste bani și urmează să-și ia prima vacanță. M-am gândit la viața pe care o trăia și la fantezia pe care urma să o aibe. L-am văzut transformându-se în sinele lui mai tânăr și reluând ceea ce ar fi trebuit să trăiască înainte, chiar dacă el era într-un corp mai vechi. Este o melodie pop dulce si plină de bucurie. "

La celălalt capăt al spectrului, melodia de șapte minute, "It’s Enough", este una dintre cele mai lungi compoziții din catalogul său și o analiza tensionată și necesară asupra stării globale. Pianul cinematografic și bassul funky propulsionează această călătorie spre un pasaj de cuvinte vorbite provocatoare, în fața secțiunii live de corn - Ludovic Louis, Harold Todd și Michael Sherman - însuflețește momentul și lasă ascultătorilor un solo de saxofon care prinde aripi. Înainte de această pastișă auditiva imprevizibilă, fiecare vers cere schimbare, iar îmbunătațirea umanității  de care natura umană are cu siguranță, capacitatea, dar aparent aceasta este pierdută din vedere în timpurile noastre.

"Oamenii se ridică în picioare", scrie el. "Am avut destul rasism și oameni de culoare tratați diferit și uciși. M-am săturat de război. M-am săturat de distrugerea mediului. Trebuie să ne întoarcem pe drumul cel bun, să evoluăm printr-o mai bună înțelegere. "

În plus, granițele sunt distruse, piesa se încheie pe o interpretare live de tobe native americane, emanând unitate tribală și putere. Vocile tremurate și conflictul intens prezentat declanșează întrebarea din titlu "Who Really Are The Monsters?

"Vorbesc despre fiecare națiune", afirmă el. "Guvernele par să creadă că calea spre pace este prin mai multe războaie. Asta e înfricoșător. Creierul uman este un lucru minunat și uimitor care a creat atât de mult. Cu toate acestea, până în  aceste timpuri, nu am găsit încă o modalitate de a soluționa o dispută fără violență ".

"Rugăciunea spirituală de deschidere " a "We Can Get It All Together" îl vede pe Kravitz vorbind lui Dumnezeu pentru eliberarea personală. Cu cât mai aproape voi fi “I’ll Always Be Inside Your Soul”, juxtapune undele oceanice, anii 80 și urmele finale de Kalimba. În altă parte, imnul păcii "Here To Love" susține un mesaj înălțător oferit încă o dată ca "o descărcare spirituală completă".

 "Johnny Cash" este o piesa centrală emoțională. Corzi prăfuite răsună când vocea lui atinge înălțimi cerești.  Într-unul din momentele cele mai intime, nu doar ale albumului , ci din întreaga lui carieră - el povestește ziua în care mama sa a murit.

"Mama mea se lupta cu cancerul", ofteaza el. "M-am întors în LA de la turneu și locuiam în casa producătorului Rick Rubin. M-am dus direct la spital de la aeroport și am petrecut ziua cu mama mea. Odată ce am ajuns la casa lui Rick, cineva mi-a dat un mesaj că a murit când eram în tranzit. Am început să urc pe scări, iar Johnny Cash și June Carter mergeau jos. Au întrebat cum eram. I-am spus că mama mea a murit. Cei doi m-au prins, m-au ținut și m-au consolat. Erau singurii oameni acolo; au devenit familia mea pentru acel moment. În cântec, cer cuiva să mă țină ca Johnny Cash și să-mi șoptească în ureche, așa cum a făcut-o June Carter.

O alta melodie care se evidentiaza, "Low", foloseste rifful sălbatic și acompaniamentul vocal, al unui vechi prieten, Michael Jackson, dintr-o înregistrare anterioară pentru Kravitz. Acest lucru s-a dovedit a fi o completare perfectă la "Low", completând piesa.

Kravitz adaugă: "Este o onoare să-l avem in această piesă. Strigătul tribal pentru care era cunoscut e detaliul perfect.

De-a lungul Raise Vibrations, Kravitz rămâne un adevărat original. De la lansarea Let Love Rule in 1989, el a vandut 40 de milioane de albume în ntreaga lume și a câștigat patru premii GRAMMY® consecutive, stabilind recordul pentru "cele mai multe victorii din categoria" Best Male Rock Vocal Performance . Vedete precum Madonna, Aerosmith, Prince, David Bowie, Mick Jagger, Jay-Z, Drake, Avicii și Alicia Keys au colaborat cu acesta. Un actor apreciat, având roluri în filme precum "The Hunger Games", Precious, și "The Butler" de Lee Daniels. Firma sa de creație Kravitz Design Inc, prezintă un portofoliu impresionant de proiecte remarcabile, cu o gamă care include hoteluri, proiecte de condominiu, locuințe private și mărci legendare de top precum Rolex, Leica și Dom Perignon.

Pe măsură ce ridică încă o dată standardele pentru muzică, încă nu există nimeni ca Kravitz. Este pe o vibrație proprie. El afirmă: "Mesajul meu este unul de unitate. De la Let Love Rule la Raise Vibrations, dacă te motivează și te inspiră, e frumos. "

Pe 6 mai, Kanal D si WOWbiz.ro asigura perimetrul de distractie cu Lenny Kravitz, live, la Cluj Napoca!”.  

Bilete sunt disponibile pe iabilet.roeventim.ro și lennykravitz.emagic.ro.

 

Citește și:

Pe 6 mai, Kanal D si WOWbiz.ro asigura perimetrul de distractie cu Lenny Kravitz, live la Cluj Napoca!

Lenny Kravitz s-a apucat de design interior! Iti place? GALERIA FOTO

In curand, la Kanal D, serialul turcesc "Nemilosul Istanbul"

Radio Impuls te provoaca sa castigi o masina! Ce trebuie sa faci? „Casca urechea!”

Cristina Siscanu si Madalin Ionescu, o poveste de dragoste ca-n filme. Sotul concurentei, in platoul “Bravo, ai stil! Celebrities!”, pentru a o sustine


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies