LUCRURI cu adevarat INTERESANTE si pe care nu le stiai despre Marea Moarta!

LUCRURI cu adevarat INTERESANTE si pe care nu le stiai despre Marea Moarta!

Suprafata intreaga a Marii Moarte este de 423 de metri sub nivelul marii, facand-o marea cu cel mai scazut nivel de pe intreg Globul.

 Marea Moarta are 377 m adancime avand cea mai mare salinitate din lume. Cu o salinitate de 33.7%, aceasta mare are o salinitate ridicata si fata de lacurile din Antartica. Asta inseamna ca oamenii pot pluti la suprafata ei fara sa inoate. Este aseamanatoare Marelui Lac Sarat din Utah, Statele Unite.

Marea Moarta este de 8,6 ori mai sarata decat oceanul. Asta face ca animalele sa nu se dezvolte si nici macar plantele acvatice, planctonul sau fungi. Marea Moarta are 67 metri lungime si in latime are 18 kilometri.

A devenit un mare centru de cercetare pentru sanatate datorita mineralelor din apa si a nivelului scazut de alergeni din atmosfera.
Are concentratia scazuta de raze ultraviolete probagate de radiatiile solare, si presiunea atmosferica mare la aceast adancime are efecte benefice asupra sanatatii.

Din punct de vedere bibilic, Marea Moarta a fost refugiul regelui David. A fost unul din singurele resorturi pentru imbunatatirea sanatatii incepand cu produse precum balsamuri pentru mumificare folosite de egipteni si potasiu pentru fertilizari. Aceasta mare blocheaza intrarea in profunzime a substantelor poluante. Au fost descoperite figurine si cranii din neolitic.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate