Lucrezi de acasă? 5 reguli de aur pentru a fi productiv

,

Să lucrezi de acasă se poate dovedi a fi atât accesibil și la îndemână, cât și provocator și stresant. În atmosfera familiară și confortabilă a locuinței tale, există uneori posibilitatea de a fi distras de la sarcinile pe care le ai de îndeplinit.


In articol:

Când lucrezi de acasă, recomandabil ar fi să adopți niște strategii pe care, încetul cu încetul, să le integrezi în rutina ta zilnică, astfel încât să îți maximizezi gradul de productivitate.

Dacă lucrezi de acasă, iată 5 reguli de aur pe care ar trebui să le adopți pentru a fi cât mai productiv:

1. Abordează sarcinile pe rând

Uneori, problema poate fi faptul că încerci să treci rapid de la o sarcină la alta, în loc să abordezi sarcinile pe rând. Vei realiza că este mult mai eficient să adopți acest comportament în loc să schimbi în permanență vitezele pentru a face totul cât mai rapid.

Concentrează-te doar pe sarcina pe care o ai de îndeplinit, iar când rezultatul te mulțumește, treci la următoarea. Răbdarea este o virtute extrem de subestimată!

2. Verifică integritatea dispozitivelor folosite

Dacă lucrezi de acasă, probabil depinzi de un dispozitiv conectat la internet, cel mai probabil un laptop sau un calculator. Pentru a evita situațiile neplăcute care ar putea apărea, verifică zilnic integritatea tehnică a acestora, dar și a extensiilor cu care acestea vin la pachet: căștile, încărcătorul, bateria, mouse-ul.

Cu siguranță va fi cam greu să justifici șefului tău că nu ai putut intra la conferință din cauza faptului că tocmai ți s-a stricat încărcătorul MacBook.

3. Nu te zgârci cu pauzele

La fel de important este să-ți asiguri pauzele necesare, deși este foarte ușor să uiți să iei pauze deoarece ești prea preocupat de sarcinile de îndeplinit și de deadline-urile care se apropie cu pași repezi.

În acest caz, îți poți seta o alarmă care să te atenționeze că este timpul să te mai odihnești. Folosește-ți pauzele fără a avea sentimentul vinovăției, iar dacă ai posibilitatea, părăsește încăperea de unde lucrezi. Fă o scurtă plimbare și ia aer curat: te vei încărca cu energie!

4. Elimină factorii perturbatori

Fie că vorbim de telefon, iPad, tabletă sau televizor, cu toții știm cât de ușor putem pierde noțiunea timpului atunci când le utilizăm.

Cel mai recomandat este ca atunci când te pregătești pentru o zi de lucru, să le închizi sau chiar să le duci în altă cameră.

Bineînțeles, dacă îți sunt indispensabile, le poți păstra și folosi doar atunci când se dovedesc a fi utile pentru îndeplinirea sarcinilor în care te-ai angajat. Încearcă să minimalizezi și alți factori care știi că te-ar putea distrage din a fi cât mai productiv.

5. Planifică din timp mesele

În special dacă faci parte dintr-o familie numeroasă ai nevoie de acest lucru. Planificarea din timp a meselor te poate scuti de sarcina gătitului în timpul săptămânii care, deseori, se poate dovedi a fi de-a dreptul obositoare.

Gătește în weekend îndeajuns de mult încât să îți faci provizii pentru întreaga săptămână.

Să lucrezi de acasă se poate dovedi a fi o mare provocare, din multe puncte de vedere. Însă odată cu adoptarea unor reguli clare și practice, poți transforma totul într-o experiență plăcută, care să-ți aducă rezultate imediate și satisfăcătoare.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, pe meleaguri arădene

Șefa FMI vorbește despre fenomenul 'Marea Demisie': se agravează situația din SUA

Armata Romana cauta voluntari care la nevoie pot fi trimisi la razboi. Ce salarii ofera si care sunt criteriile de recrutare

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, tragedii consumate sub sloganul “Siguranță și încredere”

Aproape 2 milioane de români, cu ochii pe serialul “Fiica ambasadorului”. Kanal D lider de piață, pe două segmente de public, cu episodul difuzat aseară

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies