LOVITURA DE GRATIE pentru industria produselor cosmetice si de ingrijire

,

Organizatiile de sanatatea vor sa interzica folosirea unor substante intrebuintate la scara larga de catre producatorii din industria de cosmetice.

Substanta denumita Methylisothiazolinone sau mai pe scurt MI, un conservant intrebuintat la scara larga de majoritatea fabricantilor de produse cosmetice, ar putea fi interzis. Dermatologi si oameni de stiinta sustin ca acest ingredient provoaca alergii severe si iritatii.

Ingredientul este folosit in special in articolele despre care se spune ca hidrateaza pielea. Nume mari din industria produselor cosmetice si de ingrijire il intrebuinteaza la peraparea aproape a tuturor produselor.

MI este un ingredient de baza pentru sampoane, creme, creme cu protectie solara sau servetele umede.

Experti in dermatologie sustin ca numeroase persoane au dezvoltat alergii sau iritatii dupa folosirea anumitor produse cosmetice. Se crede ca MI ar putea fi substanta care declanseaza aceste reactii adverse.

" Aceste masuri au fost luate pentru sanatatea si protectia consumatorilor. Chiar daca legea nu s-a votat, companiile producatoare de articole cosmetice, ar fi bine sa ia in seama avizul organizatiilor de sanatate", a declarat pentru Daily Mail reprezentantii asociatiei Cosmetics Europe.

Acestia au atras atentia ca simptomele pot fi diverse in cazul in care un consumator ar face alergie la aceasta substanta. Au fost cazuri cand s-au raportat chiar si umflarea fetei sau a zonelor pe care s-a aplicat un produs cosmetic care continea aceasta substanta.

 

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Metoda foarte ieftină care te ajută să scapi de fumat. Costa 1 leu și îl găsești la orice magazin

Mesaj pro-vaccinare de la Mitică Dragomir: 'Dar ăia care beau cola și mănâncă parizer știu ce conțin aceste produse? Așa gândește el, ce să-i faci lui Becali?'

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Cum se manifestă tulpina Delta a virusului COVID-19 la copii: „Mulți au un debut fals de infecție virală, cu dureri abdominale”

Ce este „degetul COVID”? Specialiștii explică în ce condiții apare această iritație, după infectarea cu virusul COVID-19

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies