Lovitura de gratie in moda! Israelul interzice manechinele anorexice

Lovitura de gratie in moda! Israelul interzice manechinele anorexice

Israelul tocmai a promulgat o lege prin care se interzice angajarea modelelor si manechinelor de podium care cantaresc sub greutatea normala, conform indicelui de masa corporala. Si asta nu e tot! Orice revista sau reclama va fi obligata sa specifice daca a ajustat imaginea fotomodelelor in photoshop.

Israelul tocmai a promulgat o lege prin care se interzice angajarea modelelor si manechinelor de podium care cantaresc sub greutatea normala, conform indicelui de masa corporala. Si asta nu e tot! Orice revista sau reclama vor fi obligate sa specifice daca a  ajustat imaginea fotomodelelor in photoshop. Prin adoptarea acestei legi, statul israelian intentioneaza sa spulbere iluzia ca tinerele manechine, adesea cu o silueta scheletica, reprezinta un model de frumusete sau, mai mult, sunt reale, in cazul in care imaginile sunt prelucrate pe calculator. Totodata, legea vine in sprijinul fotomodelelor, multe dintre ele plangandu-se de faptul ca sufera de tulburari severe de alimentatie sau alte boli de nutritie.

Israelul da, astfel, o mare lovitura industriei de moda. In ultimii anii, multi specialisti au atras atentia asupra faptului ca industria modei incurajeaza dezvoltarea unor boli grave precum anorexia sau bulimia. Majoritatea revistelor in care apar reclame cu modele filiforme sunt citite de adolescente. Li se inoculeaza, astfel, ideea gresita ca o femeie frumoasa este in primul rand foarte slaba. Noua lege specifica ca fiecare tanara care lucreaza ca fotomodel sa mearga la un control medical odata la fiecare 3 luni. Cu adeverinta semnata de medic se prezinta la locul de munca. Noile standarde in randul manechinelor vor fi impuse de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Spre exemplu, conform noilor standarde in modelling, o femeie care masoara 1,72 m inaltime nu are voie sa cantareasca mai putin de 54 kg.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies