Loteria Română și-a anunțat intenția de a intra pe piața pariurilor online

Author: Oana Iosif

După o pauză de aproximativ un deceniu, Loteria Română și-a anunțat intenția de a redeschide un serviciu de pariuri sportive în cotă fixă. De aceasta dată însă, oferta ar urma să fie disponibilă și online. Decizia a fost motivată prin creșterea cererii pentru acest produs și de faptul că industria de jocurilor de noroc online a atins praguri istorice în ultimii doi ani.

Anunțul pentru căutarea unor colaboratori a fost trimis la nivel internațional, în diverse reviste de specialitate, dar și către entități cu autoritate precum European Lotteries și World Lottery Association. Propunerile de colaborare sunt așteptate până la finalul primei luni a acestui an.

Pariurile sportive tradiționale ocupă un loc fruntaș în industria jocurilor de noroc internațională, iar în ultimii ani, pe plan autohton, s-a realizat o creștere substanțială a acestei piețe. Reinserarea pariurilor sportive în cotă fixă în oferta noastră este un răspuns la așteptările consumatorilor Loteriei Române. În același timp, este vorba despre un pas înainte în ceea ce privește dezvoltarea companiei,” afirmă reprezentații Loteriei Române într-un comunicat.

Prin această mutare, în care se dorește extinderea portofoliului, loteria națională ar face un pas important în a-și consolida tradiția de operator de încredere. În același, timp, se vizează sporirea profiturilor într-o nișă de succes, unde există concurență solidă din partea altor case de pariuri.

Reintroducerea pariurilor în cotă fixă le aduce aminte pasionaților de fostul serviciu Pariloto, care a fost închis în urmă un 8 ani. Pariloto a fost un serviciu de pariuri în cotă fixă lansat în anul 2004, care replica varianta modernă de pariuri sportive.

Precursorul său din oferta Loteriei România a fost Pronosport: un concurs de pronosticuri cu o selecție prestabilită de 13 meciuri din Serie A (Italia) și La Liga (Spania).

Participantul trebuie să aleagă rezultatul final al fiecărui meci, bifând una dintre casetele „1” – victorie gazde, „X” – remiză sau „2” – victorie oaspeți. În luna februarie a anului 2020 a fost înregistrat cel mai mare câștig la Pronosport: 84.847 RON au mers în buzunarul unui parior norocos din Tulcea.

Totuși, la Pronosport, șansele de reușită pentru un participant sunt relativ mici, iar jucătorul nu are posibilitatea de a alege cote sau alte tipuri de pronosticuri. Din acest motiv, apariția produsului Pariloto a venit la pachet cu un succes garantat, întrucât se adresa unei nișe de pariori care vizează mai de grabă valorificarea cunoștințelor cu scopul de a obține câștiguri modeste, dar mai dese.

Adăugând și faptul că, la momentul lansării, pasionații de jocuri de noroc putea plasa tichete la pariuri în toate cele peste 1600 de agenții ale Loteriei Române din țară, Pariloto s-a bucurat de un real succes.

Miza minimă per bilet era de doar 1 RON și spre deosebire de agențiile de pariuri sportive concurente de la acea vreme, la Pariloto nu existau restricții cu privire la numărul minim de meciuri care putea fi adăugate pe bilet. Ce-i drept, cotele nu erau cele mai bune din piață, însă per ansamblu, serviciul se diferenția în industria autohtonă de profil, iar acest lucru i-a asigurat succesul pentru o perioadă.

Lucrurile s-au schimbat după câțiva ani, atunci când sectorul jocurilor de noroc din România a început să înflorească. Atât numărul competitorilor, cât și al sucursalelor deținute de aceștia a început să crească, iar produsele lor să devină din ce în ce mai competitive. În plus, la un moment dat au început să apară mese de ruletă și aparate de păcănele în anumite agenții, iar Loteria Română nu a mai ținut pasul, așa că serviciul Pariloto a fost închis la un deceniu după lansare, în anul 2014.

Din vara anului 2015, piața de pariuri online din România a început să fie reglementată, iar în prezent, numai un număr limitat de operatori au dreptul de a activa în țară. Numărul caselor de pariuri online este în creștere de la un an la altul, ceea ce sugerează că piața încă nu și-a atins potențialul. Prin urmare, decizia Loteriei Române de a intra în acest sector pare a fi una inspirată.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!