Locurile în care te poți ascunde în caz de război! Ce adăposturi și buncăre avem în România

,
Război

Locurile în care te poți ascunde în caz de război! Ce adăposturi și buncăre avem în România

[Sursa foto: adapostulmeu.ro]

Un român a creat o aplicație prin intermediul căreia cetățenii pot găsi buncăre antiaeriene unde pot să se ascundă în caz de război.


In articol:

Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă. Cu toate că au trecut două săptămâni de când armata rusă a invadat Ucraina, bombardamentele nu se opresc, motiv pentru care încep să se îngrijoreze și cetățenii români. Mulți dintre ei se interesează de buncărele din țară, în care s-ar putea ascunde în caz de război.

În ce buncăre din România te poți ascunde în caz că vine războiul

Război

Locurile în care te poți ascunde în caz de război! Ce adăposturi și buncăre avem în România

[Sursa foto: adapostulmeu.ro]

Pe fondul războiului ruso-ucrainean, un programator român a creat o aplicaţie care îi va ajuta pe locuitori să găsească cel mai apropiat buncăr antiaerian în care să se ascundă în caz de război, cu ajutorul localizării în timp real.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 14 de război. Cetățenii din Sumî au fost evacuați cu succes. Sirenele au pornit din nou în principalele orașe ale Ucrainei

Aplicația se numește  adapostulmeu.ro, este gratuită şi indică adresele celor peste 4.500 de buncăre de protecție civilă din România. Aproape 1.200 de adăposturi sunt localizate doar în Bucureşti.

România dispune de peste 4.500 de adăposturi şi buncăre în care populaţia poate să se ascundă în caz că vine războiul, conform listei oficiale publicate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Citeste si: Guvernul se pregătește să introducă starea de criză în România. Bărbații cu vârste cuprinse între 18- 60 de ani vor fi recrutați în rezerva generală militară

Secretarul de stat din MAI, şeful DSU, Raed Arafat, spunea săptămâna trecută că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă monitorizează starea adăposturilor de protecţie civilă.

Acesta a subliniat, cu părere de rău, că unele buncăre antiaeriente sunt folosite pentru alte scopuri.

„Inventarierea există, o cunoaştem, vizita a arătat că sunt adăposturi la asociaţiile de proprietari, la autorităţile locale şi un număr de adăposturi care nu au fost predate autorităţilor locale. IGSU lucrează pentru inventarierea acestora”, a declarat Raed Arafat.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Estul și centrul Ucrainei, bombardate intens de armata rusă! Clipe de coșmar pentru cetățenii ucraineni: „Bombardamentele cu arme grele nu se opresc zi sau noapte”

Pe măsură ce criza energetică se adâncește, europenii riscă să rămână fără medicamente generice ieftine. Avertismentul producătorilor

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Ce este un coridor umanitar și cum le poate salva viața civililor din zonele de conflict

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies