LIVE UPDATE Ziua 87 de război în Ucraina: Zelenski: Rusia trebuie să plătească pentru invazia sa, deoarece răul trebuie să primească un răspuns

,

Ziua 87 de război în Ucraina. Zelenski a anunțat că Rusia trebuie să fie considerată responsabilă financiar pentru crimele pe care le-a comis.


In articol:

Au trecut aproape trei luni de când Rusia a invadat ucraina, ororile provocate de Moscova au îngrozit lumea întreagă.

Președintele Ucrainean susține că Rusia trebuie să plătească pentru invazia sa, căci răul trebuie să primească un răspuns.

Biden semnează un pachet de ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Președintele SUA, Joe Biden, a semnat un pachet de ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, a confirmat un oficial de la Casa Albă, potrivit CNN.

Proiectul de lege a fost transportat cu avionul la Seul după ce Senatul l-a adoptat în orele de după ce Biden a plecat din Washington pentru călătoria sa.

Biden participă în prezent la un dineu de stat cu președintele sud-coreean. El a semnat pachetul de ajutor în afara camerelor de luat vederi mai devreme sâmbătă.

LIVE UPDATE ora 11:12-Roskosmos vrea să pună monopol pe “teritoriile eliberate” ale Ucrainei

″În ceea ce privește teritoriile eliberate, Roskosmos este interesată în primul rând de ceea ce este legat de spațiu, bineînțeles. Ceea ce a fost întotdeauna o parte inseparabilă a familiei spațiale unice a marii Uniuni Sovietice, ca putere spațială. Acestea sunt, în primul rând, acele întreprinderi care se află în regiunea Harkov, regiunea Kiev, regiunea Dnepropetrovsk”, a declarat Rogozin într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya-24 (VGTRK), citat de rușii de la Interfax.

“Credem că la astfel de întreprinderi Roskosmos poate să stabilească o viață normală, să restabilească producția, să ofere locuri de muncă acelor cetățeni care, de fapt, au ajuns în teritoriile eliberate”, a

adăugat Rogozin.

LIVE UPDATE ora 9:30 Moscova declară victoria în lupta pentru combinatul siderurgic de la Mariupol

Rusia își declară victoria după operațiunea sa de luni de zile pentru cucerirea portului strategic Mariupol, după ce Ucraina ordonat ultimelor sale trupe adăpostite în combinatul siderurgic Azovstal din oraș să depună armele, notează știrileprotv.ro

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, i-a raportat președintelui Vladimir Putin “eliberarea completă” a uzinei siderurgice Azovstal din Mariupol, care fusese ultimul bastion al rezistenței ucrainene- și a orașului în ansamblu. Peste 20.000 de civili se estimează că au murit în timpul conflictului, notează The Guardian.

LIVE UPDATE ora 9:00-Zelenski: Rusia trebuie să fie considerată responsabilă financiar pentru crimele pe care le-a comis 

Volodimir Zelenski a făcut apel la aliați să semneze un acord multilateral pentru a face presiuni în acest sens,  deoarece “răul trebuie să primească un răspuns”.

În discursul său nocturn, el a spus: “Acest lucru este important nu numai în contextul acestui război purtat de Rusia, ci și în contextul oricăror alte acțiuni agresive, fie că este vorba de Rusia sau de orice alt potențial agresor. Răului trebuie să i se răspundă și să știe că va fi pedepsit”.

Citeste si: Volodimir Zelenski și Olena Zelenska, prima apariție publică de la începutul războiului. Cum au fost surprinși cei doi- Video

Potrivit unui astfel de acord, președintele ucrainean a precizat că orice fonduri și proprietăți rusești aflate sub jurisdicția țărilor partenere trebuie să fie confiscate sau înghețate, iar apoi confiscate și direcționate către un “fond special creat din care toate victimele agresiunii rusești să poată primi despăgubiri corespunzătoare”.

“Ar fi cu siguranță corect. Iar Rusia va simți adevărata greutate a fiecărei rachete, a fiecărei bombe, a fiecărui proiectil pe care l-a tras asupra noastră”, a mai spus liderul ucrainean, potrivit  Sky News.

Citeste si: Lovitură neașteptată pentru Vladimir Putin! Rusia va avea de suferit din 25 mai. Statele Unite ale Americii au făcut anunțul

 

Citește-ne pe

Citește și:

Profesoara care a creat un Silicon Valey în Prahova. Foştii ei elevi lucrează la marile companii IT din lume

LIVE UPDATE Ziua 86 de război în Ucraina. 12 civili uciși într-un bombardament rusesc asupra orașului Lugansk

BNR a obținut un super-profit de 2 miliarde lei în 2021/ De 3 ori mai mare decât cel planificat

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

LIVE UPDATE Ziua 85 de război în Ucraina. Zelenski prelungeşte cu trei luni legea marţială şi perioada de mobilizare generală în Ucraina

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies