LIVE UPDATE Ziua 65 de război. Volodimir Zelenski salută sprijinul financiar suplimentar anunţat de preşedintele SUA

,

În cea de-a 64-a zi a războiului, tensiunile continuă. Preşedintele Zelenski a mulţumit atât preşedintelui Joe Biden, cât şi poporului american pentru ajutor.


In articol:

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a salutat sprijinul financiar suplimentar din partea Statelor Unite ca un "pas foarte important", transmite vineri dpa.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 64 de război. Aprovizionarea cu armament a Ucrainei şi a Republicii Moldova ameninţă securitatea Europei

Volodimir Zelenski salută sprijinul financiar suplimentar anunţat de preşedintele SUA

„Preşedintele Biden a spus pe bună dreptate astăzi că acest pas nu este ieftin”, a declarat Volodimir Zelenski în discursul său video zilnic.

”Dar consecinţele negative ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei şi împotriva democraţiei sunt atât de mari pentru întreaga lume încât, în comparaţie cu acestea, acest sprijin din partea Statelor Unite este necesar. Împreună, putem opri cu siguranţă agresiunea rusă şi putem apăra în mod fiabil libertatea în Europa”.

Citeste si: Volodimir Zelenski, mesaj important pentru Ucraina: „Totul pentru ca Rusia să piardă”

Președintele Zelenski, într-un interviu pentru revista Time: „Am îmbătrânit. Am îmbătrânit din toată această înţelepciune pe care nu mi-am dorit-o niciodată. Este înţelepciunea legată de numărul de oameni care au murit şi din tortura pe care soldaţii ruşi o perpetuează… Ca să fiu cinstit, nu am avut un scop de a dobândi cunoştinţele astfel. Oamenii văd războiul pe Instagram, pe reţelele de socializare. Când se vor sătura, vor derula mai departe”.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, susține că este prea devreme să poată considera că războiul s-a încheiat, pentru că Rusia continuă să le atace teritoriul.

„Rachetele rusești lovesc Ucraina- Kiev, Fastiv, Odesa și alte orașe- ceea ce demonstrează încă o dată că nu putem lăsa garda jos.

Nu ne putem gândi că războiul s-a terminat. Încă trebuie să luptăm. Încă trebuie să dăm afară ocupanții. Astăzi, armata rusă își continuă ofensiva în estul țării, în Donbas. Încearcă să avanseze spre regiunile sudice”, a spus președintele.

Armata ucraineană își consolidează forțele la granița cu Transnistria

Armata ucraineană își consolidează forțele la granița cu Transnistria, a declarat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Citeste si: Ministrul Apărării din Australia cere populației să se pregătească de război: "Avem în președintele Putin pe cineva care este dispus să omoare femei și copii"

„Forțele de apărarea continuă să îndeplinească sarcinile de luptă stabilite pentru protejarea și apărarea Odesei și a regiunii Odesa. De asemenea, am consolidat în special protecția frontierei de stat cu așa-numita Transnistria, unde provocările rusești continuă”, a declarat acesta.

 

Citește-ne pe

Citește și:

De ce nu dronele, ci tancurile, vor elibera Ucraina: rata de succes ridicată a aeronavelor, rezultatul unor condiţii unice

Sperietură la cote mari în Parcul Cișmigiu! Un copac de peste 10 metri înălțime s-a prăbușit peste un loc de joacă: „Toți fugeai și țipau”

Operatorii de pe piaţa jocurilor de noroc online trag frâna de mână guvernului: taxa de 40% va duce la explozia ilegalităților

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Lacul din România, unic în toată Europa! Ce au descoperit cercetătorii în singura apă care-și schimbă culoarea în funcție de anotimp

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies