LIVE UPDATE Ziua 468 de război în Ucraina: Moscova a bombardat echipele de salvare aflate în Herson. Rusia afirmă că Ucraina își continuă contraofensiva, în Donețk

Author: Andreea Buinoschi

Peste 700 de persoane au fost evacuate din Herson 

Sursa: Profimedia

În a 468-a zi de război, un baraj din Herson a fost aruncat în aer și nu se știe cine este vinovat, deoarece Rusia și Ucraina dau vina una pe alta. De asemenea, Moscova susține că armata rusă continuă contraofensivă începută în Donbas.

UPDATE ORA 16:00. Ucraina continuă să avanseze în sudul Ucrainei

Un comandant ucrainean a anunțat că, desi barajul Kakhovka a fost distrus, armata ucraineană va continua să avanseze.

„În ceea ce privește împiedicarea acțiunilor noastre ofensive, comandamentul militar a luat în considerare pe deplin astfel de acțiuni perfide ale inamicului și nu ar trebui să ne împiedice înaintarea în acele direcții în care ar putea exista inundații”; a transmis acesta.

UPDATE ORA 14:00. Belgorod ar fi fost atacat cu rachete belgiene

O analiză a The Washington Post susține că regiunea Belgorod ar fi fost atacată de partizanii ruși anti-Putin, care au folosit arme belgiene.  Partizanii s-ar fi folosit de vehicule tactice livrate, inițial, Ucrainei de către Statele Unite ale Americii.

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

UPDATE ORA 12:00. Sute de persoane au fost evacuate din Herson

Peste 700 de persoane au fost evacuate din Herson, conform Ministerului Afacerilor Interne, car a adăugat că se teme pentru viața persoanelor care încă se află acolo, în părțile controlate de armata rusă. Evacuările nu au mai putut continua, deoarece apa a blocat salvarea oamenilor.

.Ajutăm cetățenii din zona eliberată de pe malul de vest din regiunea Herson. Suntem îngrijorați de oamenii noștri care au rămas în partea de est a regiunii, ocupată temporar .Vine apa.

Situația este complicată de faptul că unele drumuri au fost luate de ape. Acest lucru face imposibilă evacuarea”.

Kim Jong Un şi Vladimir Putin s-au întâlnit la Cosmodromul Vostochny. „Prima prioritate a Coreei de Nord este relaţia cu Rusia”, a spus liderul de la Phenian

UPDATE ORA 10:00. Centrala Zaporojie este în pericol

Reuters transmite că centrala nucleară Zaporojie este în pericol, după ce barajul a fost distrus de către armata rusă.

„Apa din rezervorul Kakhovka este necesară pentru ca centrala să primească energie pentru condensatorii turbinei și sistemele de siguranță ale centralei.

În prezent, situația de la centrala nucleară Zaporojie este sub control, personalul ucrainean monitorizează toți indicatorii", a declarat Energoatom pe canalul de Telegram.

UPDATE ORA 08:00. Rusia anunță activități militare din Donețk din partea Ucrainei

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că Ucraina a suferit „pierderi grele” în Donețk, în ceea ce reprezintă o operațiune militară. Conform Rusiei, Ucraina ar fi încercat să avanseze, doar că acest lucru nu a mai fost posibil, deoarece mai mulți soldați și-au pierdut viața.

 


Episodul 15 al serialului turcesc serialului “Secrete de Familie” este difuzat la Kanal D vineri, 29 septembrie 2023. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.