LIVE UPDATE Ziua 467 de război în Ucraina: Mercenarii Wagner au luat prizonier un comandant rus. O flotă rusă a început exercițiile în Marea Baltică

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 05 iun 2023, 15:30

Rusia a anunțat că a respins, în regiunea Donețk, un atac major lansat de armata ucraineană

Sursa: Pexels.com

În a 467-a zi de război, orașul Dnipro a fost puternic bombardat de armata ucraineană. Mai multe persoane au fost rănite și, sub o casă dărâmată, a fost găsit trupul neînsuflețit al unei copile de doi ani.

UPDATE ORA 15:30. Mercenarii Wagner au luat prizonier un comandant rus

Un comandant al armatei ruse a fost luat prizonier de către mercenarii Wagner. Aceștia îl acuză că, aflat în stare de ebrietate, ar fi tras într-o mașină care aparținea PMC Wagner.

De asemenea, șeful grupării Wagner, Evgeni Prigojin, a anunțat că Ucraina a recucerit anumite poziții în Bahmut. Acesta i-a chemat, pe linia frontului, pe ministrul Apărării și pe șeful Statului Major General.

UPDATE ORA 14:30. Ucraina afirmă cu nu știe despre contraofensivă

După ce Rusia a precizat că a respins un atac ucrainean, care face parte din contraofensivă, Ucraina a anunțat că nu știe despre ce contraofensivă este vorba. „Nu avem astfel de informații și nu comentăm niciun fel de fals”, a anunțat purtătorul de cuvânt al forțelor armate ucrainene pentru Reuters.

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

UPDATE ORA 13:00. O flotă rusă a început exercițiile în Marea Baltică

Serviciul de presă al armatei ruse a anunțat că flota baltică a Moscovei a început să realizeze exerciții navale în Marea Baltică. La acestea iau parte aproximativ 3.500 de soldați și aproximativ 40 de nave și de ambarcațiuni. Exercițiile se vor desfășura până la mijlocul lunii iunie, anunță armata.

De asemenea, Rusia a început, deja, exercițiile operaționale în Marea Japoniei și în Ohotsk, acestea urmând să se încheie pe data de 20 iunie, afirmă Ministerul Apărării din Rusia.

UPDATE ORA 11:30. Kadîrov vrea să trimită soldați în Belgorod

De câteva zile, regiunea rusă Belgorod este atacată, iar Ramzan Kadîrov, liderul cecenilor și un aliat de încredere al lui Vladimir Putin, a anunțat că este dispus să trimită mai mulți soldați în regiune, pentru ca aceștia să lupte contra incursiunilor dinspre Ucraina.

„Aş dori să vă reamintesc că de teroriştii care au invadat regiunea Belgorod s-ar putea ocupa forţele unităţilor cecene", a anunțat acesta, prin intermediul unui mesaj postat pe Telegram.

Kim Jong Un şi Vladimir Putin s-au întâlnit la Cosmodromul Vostochny. „Prima prioritate a Coreei de Nord este relaţia cu Rusia”, a spus liderul de la Phenian

UPDATE ORA 10:00. Două drone au căzut într-o regiune din Rusia

Două drone au căzut pe o autostradă din Kaluga, o regiune rusească, situată în apropiere de Moscova, susține guvernatorul local. „Zona a fost izolată”, a precizat acesta, adăugând faptuk că nu a fost vorba de detonare a explozibililor. Conform Șapșa, locul în care dronele au căzut a fost la aproximativ 300 de km de Moscova.

UPDATE ORA 08:30. Rusia afirmă că a respins un atac de mari proporții lansat de Ucraina

Rusia a anunțat că a respins, în regiunea Donețk, un atac major lansat de armata ucraineană, ucigând sute de soldați. Pentru moment, Ucraina nu a oferit nicio informație cu privire la afirmațiile țării invadatoare.

De asemenea, guvernatorul regiunii Belgorod, Rusia, a precizat că au avut loc lupte un „grup de sabotori ucraineni”, în orașul Novaya Tavolzhanka, la mică distanță de granița cu Ucraina.

 


Episodul 15 al serialului turcesc serialului “Secrete de Familie” este difuzat la Kanal D vineri, 29 septembrie 2023. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.