LIVE UPDATE Ziua 462 de război în Ucraina: Ucraina primește un nou ajutor militar important. Germania este de acord ca Ucraina să atace Rusia, pentru a se apăra

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 iun 2023, 15:58

Statele Unite ale Americii susțin summit-ul de pace din Ucraina, în ciuda absenței Rusiei

Sursa: Profimedia

În a 462-a zi de război, Emmanuel Macron este de părere că Vladimir Putin nu va putea fi judecat pentru comiterea crimelor de război, atât timp cât el este singura persoană cu care se poate negocia pentru încheierea războiului din Ucraina.

UPDATE ORA 14:30. Rușii din Belgorod merg în centrele de cazare

Din cauza bombardamentelor care au loc în Belgorod, rușii din regiune merg spre centrele de cazare, conform guvernatorului din regiune.

„Cel mai mare centru municipal de cazare temporară se umple treptat, așa că toate sosirile din Shebekino sunt trimise într-un mod organizat către alte centre neocupate”, a declarat acesta.

UPDATE ORA 13:00. NATO monitorizează activitatea aeriană

Astăzi, 1 iunie, în Republica Moldova, are loc un summit, la care participă și Volodimir Zelenski.

NATO monitorizează atent cerul de deasupra Republicii Moldova, pentru ca niciun incident neplăcut să nu aibă loc. În acest fel, NATO își arată susținerea pentru Republica Moldova, dar și pentru Ucraina.

UPDATE ORA 11:30. Secretarul general al NATO vrae ca Suedia să intre în alianță

Jenst Stoltenberg, secretarul general al NATO, a anunțat că va merge în Turcia, pentru a-l convinge pe președintele țării să accepte aderarea în alianță a Suediei.

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

„Am vorbit cu președintele Recep Tayyip Erdoğan la începutul acestei săptămâni și voi călători și eu la Ankara în viitorul apropiat pentru a continua să abordăm modul în care putem asigura cea mai rapidă aderare posibilă a Suediei", a precizat acesta.

UPDATE ORA 10:00. Cinci persoane rănite, în Belgorod

Guvernatorul regiunii Belgorod a anunțat că, urma bombardamentelor înregistrate în zonă, cinci persoane au fost rănite. Orașul se află la doar câțiva kilometri de granița cu Ucraina.

„Forțele armate ale Ucrainei au tras asupra centrului și periferiei orașului", a declarat acesta. Mai mult decât atât, a fost lovită o clădire rezidențială.

Kim Jong Un şi Vladimir Putin s-au întâlnit la Cosmodromul Vostochny. „Prima prioritate a Coreei de Nord este relaţia cu Rusia”, a spus liderul de la Phenian

UPDATE ORA 08:30. Ucraina primește un ajutor de 300 de milioane de dolari

Statele Unite ale Americii vor trimite un nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 300 de milioane de dolari. Acesta constă în: sisteme Stinger, sisteme Avenger, rachete Patriot și rachete HIMARS.

De asemenea, Statele Unite ale Americii susțin summit-ul de pace din Ucraina, în ciuda absenței Rusiei. „Președintele Zelensky are o propunere în 10 puncte pentru ceea ce el numește o pace dreaptă- și noi ajutăm încercând să lucrăm cu echipa sa pentru a ajuta la actualizarea acesteia”, a precizat coordonatorul Consiliului de Securitate Națională pentru comunicare strategică.

 


Episodul 15 al serialului turcesc serialului “Secrete de Familie” este difuzat la Kanal D vineri, 29 septembrie 2023. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.