LIVE UPDATE Ziua 399 de război în Ucraina: Zelenski l-a invitat pe Xi Jinping în Ucraina. Ucrainenii au bombardat oraşul Melitopol, aflat sub controlul rușilor

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 29 dec 2023, 02:15

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 399-a zi. Armata rusă intensifică atacurile.

Volodimir Zelenski l-a invitat pe președintele chinez Xi Jinping într-o vizită în Ucraina, anunțul fiind făcut într-un interviu publicat miercuri de Associated Press.

„Suntem pregătiți să îl avem aici", a declarat liderul ucrainean pentru AP.

Ucrainenii au bombardat oraşul Melitopol, aflat sub controlul rușilor

Ucrainenii au bombardat orașul Melitopol, aflat în sudul regiunii ucrainene Zaporojie și sub controlul armatei ruse începând din martie 2022, transmite Reuters.

Potrivit media ruse, din cauza luptelor alimentarea cu energie electrică a orașului a fost întreruptă.

Primarul exilat al orașului Melitopol, Ivan Fedorov, a afirmat că mai multe explozii au afectat localitatea.

„Melitopol: tare! Mai multe explozii pot fi auzite deodată în toate părțile orașului. Ocupanții se agită. Așteptăm detalii de la Statul Major General”, a scris Fedorov pe Telegram fără să ofere mai multe detalii. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Rusia a început să facă exerciții cu sistemul de rachete balistice intercontinentale Yars și cu câteva mii de soldați, probabil o nouă încercare a Moscovei de a-și arăta puterea nucleară.

„În total, în aceste exerciții sunt implicați peste 3.000 de militari și aproximativ 300 de echipamente", a anunțat Ministerul rus al Apărării pe Telegram. (Reuters)

Ucraina pregătește noi unități de drone

Guvernul ucrainean a anunțat că trei noi companii finanțate din donații sunt pregătite să desfășoare drone de fabricație ucraineană pentru luptă, informează CNN.

Dronele vor efectua misiuni de recunoaștere și de atac. Ele vor fi folosite pentru a ghida artileria, vor ajuta soldații să fie cât mai eficienți în timpul luptelor urbane și vor salva vieți”, a declarat Mikhailo Fedorov, viceprim-ministru pentru inovații, dezvoltarea educației, știință și tehnologie.

Toate dronele sunt fabricate în Ucraina.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!