LIVE UPDATE Ziua 384 de război. Volodimir Zelenski, despre viitorul Ucrainei: "Situația este foarte dură și foarte dureroasă"

Author: Diana Tilă

Războiul a intrat în cea de-a 384-a zi, iar bombardamentele din Ucraina continuă.

Ucraina a decis să evacueze orașul Kupiansk, din regiunea Harkov.

Acesta a mai fost eliberat în luna septembrie a anului trecut, după șase luni sub control rusesc, dar autoritățile ucrainene se tem că ar putea cădea din nou sub controlul armatei ruse și au dispus evacuarea locuitorilor. Aproximativ 2.500 de persoane se mai află în oraș, dintre care 350 sunt copii. 

Șeful poliției din Kupiansk, Konstiantin Tarasov, spune că încă de la jumătatea lunii februarie, zgomotul artileriei este din ce în

ce mai deranjant. Pozițiile rusești sunt acum la mai puțin de 8 kilometri distanță de un oraș pe care l-au ocupat la începutul invaziei, înainte de a-l pierde din cauza contraofensivei de toamnă a Ucrainei din septembrie, potrivit CNN.

Citește și: Xi Jinping ar plănui să-l viziteze pe Vladimir Putin săptămâna viitoare. Președintele Rusiei ar fi cel care a inițiat invitația

Germania și Spania, despre pregătirea militarilor ucraineni pentru utilizarea tancurilor Leopard 2 

Autoritățile din Germania și Spania au anunțat că pregătirea militarilor ucraineni pentru utilizarea tancurilor Leopard 2 este aproape finalizată.

Tot luni, 13 martie, Ministerul spaniol al Apărării a transmis că primii ucraineni vor termina săptămâna aceasta antrenamentul pe tancurile Leopard din Spania. Primul grup include 10 echipaje complete și personal de sprijin, format în total din 55

de militari.

„Aceste cursuri au fost lansate după ce a fost oficializat angajamentul Spaniei de a contribui la efortul defensiv ucrainean cu tancuri. La acel moment, Ucraina a solicitat pregătirea echipajelor și a personalului de întreținere pentru desfășurarea operațională a tancurilor de luptă Leopard 2A", se arată în comunicatul spaniolilor.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 383 de război în Ucraina: Șeful Wagner susține că situația e „foarte dificilă la Bahmut” Zelenski i-a acordat titlu de „Erou al Ucrainei” soldatului executat de ruși după ce a strigat „Glorie Ucrainei!”

Volodimir Zelenski, despre viitorul Ucrainei

  Președintele Volodimir Zelenski a declarat că viitorul țării sale se decide în estul Ucrainei, unde luptele sunt "foarte dure".

"Situația din est este foarte dură și foarte dureroasă. Trebuie să distrugem puterea militară a inamicului și o vom face", a declarat Zelenski.

LIVE UPDATE Ziua 384 de război. Volodimir Zelenski, despre viitorul Ucrainei:

El a nominalizat Bilogorivka, Mariinka, Avdiivka, Bahmut, Vuhledar și Kamianka între localitățile unde se dau lupte între forțele de apărare și trupele de ocupație.

"Se luptă pentru viitorul nostru, viitorul tuturor ucrainenilor", a continuat el, menționând că este recunoscător fiecărui soldat care își pune viața în pericol în aceste bătălii.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 383 de război în Ucraina: Șeful Wagner susține că situația e „foarte dificilă la Bahmut” Zelenski i-a acordat titlu de „Erou al Ucrainei” soldatului executat de ruși după ce a strigat „Glorie Ucrainei!”

 


Un nou episod al serialului turcesc „ Prețul Fericirii” este difuzat la Kanal D miercuri, 29 martie 2023, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.