LIVE UPDATE Ziua 165 de război în Ucraina: Armata rusă ar putea continua să bombardeze centrala de la Zaporojie, iar o publicație rusă de opoziție spune că rușii depozitează mine la Centrala Zaporojie

,
live-update-rusia-ucraina-război

LIVE UPDATE: Rușii ar putea continua să bombardeze centrala Zaporojie

[Sursa foto: Instagram: zelenskiy_official]

În a 165-a zi de război, Energoatom, compania ucraineană de energie nucleară, susține că rușii continuă să bombardeze centrala nucleară Zaporojie, pentru a o putea deconecta de la sistemul energetic al țării. În continuare, Rusia și Ucraina se acuză reciproc cu privire la atacurile de la Zaporojie.


In articol:

UPDATE ORA 14:00. Rusia continuă atacurile în Donețk

Armata rusă a intensificat atacurile în regiunea Donețk, timp în care Volodimir Zelenski cere ca armata să primească și mai multe arme.

„Fiecare atac asupra unui depozit de muniţie inamic, asupra posturilor sale de comandă şi asupra logisticii sale salvează vieţi, vieţi ale soldaţilor şi civililor ucraineni”, a spus acesta.

UPDATE ORA 11:30. Alte patru nave au plecat din porturile ucrainene

Exporturile de cereale ucrainene continuă și alte patru nave au plecat astăzi. Acestea conțin peste 160.000 de tone de porumb, dar și alte produse alimentare, iar întregul proces este supravegheat de către Centrul Comun de Coordonare din Instanbul.

UPDATE ORA 10:30. Cinci persoane au murit în urma unui atac în regiunea Donețk

Regiunea Donețk a fost, din nou, bombardată de către ruși. Opt persoane au fost rănite și cinci au fost ucise, conform lui Pavlo Kyrylenko, guvernatorul regiunii.

De asemenea, acesta susține că, pentru moment, nu se poate spune cu exactitate câte persoane au murit în Volnovakha și în Mariupol.

UPDATE ORA 09:30. Ucraina va primi avioane și tancuri din Macedonia de Nord

Macedonia de Nord va furniza Ucrainei avioane și tancuri, conform Mykhailo Podolyak, consilierul ucrainean de rang înalt.

„Multe națiuni dau dovadă astăzi de mai mult curaj decât jumătate din G20 (Grupul celor 20 de mari puteri economice). Cum ar fi Macedonia de Nord, care oferă Ucrainei susținere sub formă de tancuri și avioane”, a scris acesta pe Twitter.

UPDATE ORA 08:30. Ucraina susține că a prins doi spioni care au complotat pentru distrugerea orașului Nikolaev

Serviciul de securitate de stat din Ucraina susține că a reținut doi bărbați care ar fi fost, de fapt, spioni și care ar fi oferit informații armatei ruse, pentru ca aceasta să poată distruge infrastructura din Nikolaev.

UPDATE ORA 08:00. Rușii au bombardat regiunea Dnipro

Doi civili au fost răniți în regiunea Dnipro, după ce rușii au bombardat-o. Potrivit guvernatorului regiunii, armata rusă a bombardat districtele Kryvorizky și Nikopolsky. În urma atacului, aproximativ 50 de reședințe private au fost avariate.

UPDATE ORA 07:30. Îngrijorările legate de centrala nucleară de la Zaporojie continuă

Agenția Internațională pentru Energie Atomică susține că informațiile cu privire la centrala de la Zaporojie sunt „din ce în ce mai alarmante”. În urmă cu două zile, Rusia a început să bombardeze centrala, iar un reactor a fost oprit.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Băiatul de 13 ani, din Galați, dat dispărut a fost găsit

Operatorii de gaze din România și alte trei țări din regiune se unesc: plan comun pentru a traversa criza

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Guvernul a prelungit compensarea cu 50 de bani pentru carburant. Nicolae Ciucă susține că efectele benefice deja se văd

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies