LIVE UPDATE Ziua 164 de război în Ucraina: Ucraina și Rusia își aduc reciproc acuze în ceea ce privește atacul de la centrala nucleară Zaporojie. O parte din centrală a fost avariată de exploziile rusești

,
live-update-rusia-ucraina-război

LIVE UPDATE: Ucraina și Rusia își aduc reciproc acuze pentru atacul de la centrala nucleară Zaporojie

[Sursa foto: Handout / AFP / Profimedia via hotnews.ro]

În a 164-a zi de război, agenția nucleară din Ucraina susține că mai multe rachete ale rușilor au avariat centrala Zaporojie care, în prezent, este controlată de invadatori. Cu toate acestea, nu a fost raportată nicio scurgere de gaze, potrivit BBC.


In articol:

UPDATE ORA 16:00. În regiunea Lugansk, forțele ruse se pregătesc pentru începerea unui referendum

Lugansk este una dintre regiunile din Ucraina care se află sub control rusesc. Acolo, forțele pro-ruse încearcă să convingă civilii să își dea datele personale, pentru a putea participa la referendumul prin care se va dezbate aderarea la Rusia.

UPDATE ORA 15:00. Ucraina a reținut două persoane considerate posibile colaboratoare în Nikolaev

Serviciul de informații al Ucrainei a reținut două persoane posibilie colaboratoare, în regiunea Hikolaev. Se crede că acestea au scurs mai multe informații către armata rusă, lucru ce a dus la distrugerea infrastructurii portului Nikolaev.

UPDATE ORA 14:00. Un reactor de la centrala Zaporojie a fost oprit

Un reactor al centralei Zaporojie a fost oprit din cauza atacului care a avut loc asupra centralei. Anunțul a fost făcut de compania ucraineană de energie atomică.

UPDATE ORA 12:00. Rusia acuză Ucraina că a tras în centrala Zaporojie

Rusia a acuzat Ucraina că a tras în centrala Zaporojie și a oferit această informație secretarului general al ONU, Antonio Guterres. Kievul a negat această informație și acuză Rusia de „atac terorist”.

UPDATE ORA 11:00. Rusia își mobilizează trupele în sudul Ucrainei

Serviciile britanice de informații din Marea Britanie susțin că Rusia își mobilizează trupele în partea de sud a Ucrainei.

Cu toate acestea, încă nu se știe dacă este pregătită o contraofensivă sau dacă va urma un nou atac.

UPDATE ORA 10:00. Coreea de Nord s-ar fi oferit să trimită 100.000 de „voluntari” să lupte de partea Rusiei

Conform televiziunii ruse, Coreea de Nord s-ar fi decis să sprijine Rusia în războiul din Ucraina și ar vrea să trimită 100.000 de „voluntari”, conform The New York Post.

„Există informaţii că 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregătiţi să vină şi să ia parte la conflict”, a spus Igor Kororchenko la Russian Channel One.

UPDATE ORA 09:00. Noi recruți ucraineni sunt antrenați de foști militari Occidentali

40 de recruți noi, care vor lupta de partea Ucrainei, urmează să fie antrenați de foști militari din Occident, în regiunea Donbas. Luptele din partea de est a Ucrainei sunt din ce în ce mai puternice și mai sângeroase, iar armata ucraineană trebuie să se întregească rapid.

UPDATE ORA 08:00. Rusia a început să sancționeze țările care nu sunt prietenoase

Rusia a interzis investitorilor din „țările neprietenoase” să vândă, până la finalul acestui an, acțiunile deținute la bănci sau la proiecte energetice cheie, ca răspuns la sancțiunile pe care occidentalii și americanii le-au impus asupra Moscovei.

UPDATE ORA 07:00. Rachetele rusești au lovit o parte din centrala Zaporojie

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, susține că atacurile lansate de ruși către centrala din Zaporojie au fost extrem de riscante, deoarece puteau duce la un dezastru. O parte din centrală a fost avariată în urma bombelor rusești.

„Astăzi, invadatorii au creat o altă situaţie extrem de riscantă pentru toată lumea din Europa – au tras în CNE Zaporojie, de două ori într-o zi. Aceasta este cea mai mare centrală nucleară de pe continentul nostru. Şi orice bombardament al acestei unităţi este o crimă nesăbuită, un act de teroare. Rusia ar trebui să-şi asume responsabilitatea pentru însuşi faptul că a creat o ameninţare la adresa centralei nucleare.

Şi acesta nu este doar un alt argument în favoarea recunoaşterii Rusiei ca stat sponsor al terorismului. Acesta este un argument în favoarea aplicării de sancţiuni dure împotriva întregii industrii nucleare ruse – de la Rosatom până la toate companiile şi persoanele asociate. Aceasta este pur şi simplu o chestiune de siguranţă. Cel care creează ameninţări nucleare pentru alte naţiuni nu este cu siguranţă capabil să folosească tehnologiile nucleare în siguranţă”, a spus Zelenski.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Poveşti picante din Brăila de altădată. De unde vine refrenul: „La tanti Elvira uşor se câştiga lira“ VIDEO

Bilanț coronavirus duminică, 14 august 2022. Câte cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore. Care este situația în spitale

Alarmant: Un medicament pentru epilepsie și migrene dublează riscul de autism al fătului

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Lacrimi și durere fără margini la înmormântarea surorii și nepoatei criminalului din Bascov!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies