LIVE UPDATE Ziua 163 de război în Ucraina: Putin se va întâlni cu Erdogan, președintele Turciei. Armata rusă a bombardat, din nou, orașul Zaporojie

,
live-update-rusia-ucraina-război

În a 163-a zi de război, armata ucraineană se pregătește pentru o posibilă ofensivă din partea Rusiei în sudul Hersonului. Armata lui Vladimir Putin ocupă teritoriile din sudul Ucrainei, dar Kievul a promis o contraofensivă puternică.


In articol:

UPDATE ORA 12:30. Mai multe zone rezidențiale din orașul Harkov au fost bombardate de către ruși

Armata rusă a lansat mai multe atacuri asupra orașelor Harkov. Rușii au folosit rachete Tornado, iar patru persoane au fost rănite. Clădirile și mașinile locatarilor au fost avariate.

UPDATE ORA 11:30. Ucraina vrea reînceperea discuțiilor în ceea ce privește exporturile

Ucraina a primit acordul de a reîncepe exportul de cereale timp de 120 de zile. Acum, Kievul vrea să poată extinde exporturile și cere să îi fie permise exporturile de metale. Astăzi, alte trei nave cu cereale ucrainene au plecat din Ucraina.

UPDATE ORA 10:00. Ucraina a preluat inițiativa strategică

Potrivit Institute for the Study of War, pentru prima dată de când războiul a început, Ucraina a preluat inițiativa strategică și forțează armata invadatoare să relocheze soldați și echipament militar pe front.

„Forțele ruse transferă tot mai mult personal și echipamente către Herson și Zaporojie în detrimentul eforturilor lor de a cuceri orașele Slaviansk și Siversk, pe care par să le fi abandonat. În plus, forțele ruse redistribuie din altă parte din Ucraina echipamente militare – artilerie și aviație în special – în Crimeea”, au declarat experții, conform sursei menționate anterior.

 

UPDATE ORA 09:00. Mai multe explozii s-au auzit la Nikolaev

O serie de explozii a fost înregistrată la Nikolaev. Oleksander Sienkevych, primarul orașului, susține că exploziile au avut loc la ora 06:58 dimineața și le-a cerut civililor să nu se apropie de ferestre.

UPDATE ORA 08:30. Vladimir Putin se pregătește de întâlnirea cu Recep Erdogan

Astăzi, 5 august, președintele Vladimir Putin urmează să se întâlnească cu președintele Turciei. Aceștia urmează să discute despre exporturile de cereale care au fost reluate din Ucraina, dar și despre războiul de la graniță și cel din Siria.

UPDATE ORA 07:45. Armata rusă a ucis mai mulți oameni în regiunea Donețk

În regiunea Donețk, mai multe obuze au țintit o stație de transport public și au lovit un autobuz în care se aflau călători. Până în acest moment, au fost raportate opt decese, iar cele mai multe atacuri au loc, în aceste momente, în Harkov și în Nikolaev.

UPDATE ORA ORA 07:30. Vladimir Putin susține că Amesty International vrea să „amnistieze” Rusia

Președintele Ucrainei a lansat mai multe acuzații la adresa Amnesty International conform cărora aceasta ar încerca să „amnistieze” Rusia. Anterior, ONG-ul a declarat că Ucraina pune în pericol viața civililor din cauza războiului.

„Agresiunea împotriva statului nostru este nejustificată, invazivă şi teroristă. Dacă cineva redactează un raport în care victima şi agresorul sunt puşi într-un fel pe picior de egalitate, dacă anumite date despre victimă sunt analizate şi acţiunile agresorului sunt ignorate, asta nu poate fi tolerat”, a spus Volodimir Zelenski.

UPDATE ORA 07:00. Rachetele rusești au lovit orașul Zaporojie

Armata rusă a lansat mai multe atacuri în Zaporojie. Acestea cu avut loc, potrivit lui Oleksander Starukh, guvernatorul regiunii, la puțin timp după ora trei dimineața, astăzi, 5 august.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Cutremur în România, joi - Seismul s-a resimțit în mai multe orașe

Românii mobilizează și o a treia aeronavă pentru a-i ajuta pe francezi - Anunțul făcut de DSU

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Bilanț coronavirus joi, 11 august 2022. A scăzut numărul cazurilor noi de coronavirus. Care este situația în spitale

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies