LIVE UPDATE Ziua 162 de război în Ucraina: Ucraina cere ajutorul Chinei, pentru ca războiul să ajungă la final. Armata rusă continuă să lovească în mai multe zone din Ucraina

,
live-update-rusia-ucraina-război

LIVE UPDATE: Ucraina cere ajutorul Chinei

[Sursa foto: Instagram: zelenskiy_official]

În a 162-a zi de război, Ucraina vrea să discute cu China, pentru a găsi modalități prin care războiul început de Rusia să ajungă la final. În tot acest timp, Rusia susține că este gata pentru a găsi o soluție „pașnică”, dar în propriile condiții.


In articol:

UPDATE ORA 13:00. Armata rusă a bombardat Harkov

Armata rusă a folosit mai multe rachete S-300 pentru a bombarda Harkovul, relatează Procuratura Regională Harkov. Rachetele au fost lansate de pe teritoriul regiunii Belgrod.

UPDATE ORA 12:00. Armata ucraineană a raportat mai multe explozii în Donețk

Armata ucraineană a anunțat, în această dimineață, 4 august, că mai multe explozii au fost raportate în centrul orașului Donețk, ocupat de armata rusă, conform The Guardian. Ucraina a raportat „victime și răniți”.

UPDATE ORA 11:00. Rusia își reîntregește armata cu bărbații din teritoriile ocupate

Serghei Gaidai, șeful administrației militare din regiunea Lugansk, conform Ukrainska Pravda, susține că armata rusă a suferit pierderi mari și, pentru a-și reîntregi armata, se folosește de persoanele din teritoriile ocupate.

UPDATE ORA 10:00. Organizația Mondială a Sănătății susține că Ucraina se confruntă cu o criză sanitară

De la invazia care a început pe data de 24 februarie, peste 430 de atacuri au fost înregistrate asupra spitalelor din Ucraina. La nivel mondial, a fost raportat un total de 615.

Heather Papowitz, coordonatorul de ugență al OMS, susține că echipele medicale ucrainene își desfășoară activitatea cu „rachete la ferestre”.

UPDATE ORA 09:00. Mai multe atacuri au fost raportate în Ucraina

Mai multe atacuri puternice au fost raportate în mai multe zone ale Ucrainei, conform Statului Major al Ucrainei. Kievul a anunțat, în urmă cu scurt timp, că armata rusă ar putea începe operațiuni noi în partea de sud a țării.

UPDATE ORA 08:00. Ucraina cere ajutorul Chinei

Ucraina vrea să vorbească direct cu președintele Chinei, Xi Jinping, pentru ca războiul cu Rusia să ajungă la final, susține Volodimir Zelenski. Președintele Ucrainei îi cere lui Xi Jinping să se folosească de influența pe care o are asupra Rusiei.

„Este un stat foarte puternic. Este o economie puternică. Deci poate influenţa din punct de vedere politic şi economic Rusia. Şi China este (de asemenea) membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU”, a spus Zelenski.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

LIVE UPDATE Ziua 220 de război în Ucraina. Șeful centralei Zaporojie ar fi fost răpit de ruși, susține directorul Energoatom

Deputat PNL, atac virulent la adresa PSD: Să demonstreze că practicile din trecut nu mai sunt valabile

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Băiatul de 13 ani, din Galați, dat dispărut a fost găsit

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies